Newsroom

Newsroom

Η γνώμη των Γάλλων θα ληφθεί υπόψη για την αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ

Οι Γάλλοι θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, η οποία θα γίνει αντικείμενο «μεγάλης συζήτησης και διαβούλευσης», ακόμη και αν η τελική επιλογή του σχεδίου ανήκει στο Κράτος, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού.

notre dame νοτρ νταμ

Την ώρα που δημοσκόπηση YouGov που δημοσιεύθηκε στο τέλος του Απριλίου δείχνει ότι περίπου ένας Γάλλος στους δύο, το 54%, επιθυμεί η Νοτρ Νταμ να ξαναγίνει ακριβώς όπως ήταν, έναντι του 25% που τάσσεται υπέρ μίας αρχιτεκτονικής καινοτομίας, ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Φρανκ Ριστέρ, θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθούν όλες οι εναλλακτικές -εξ ου και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που θα οργανώσει το γαλλικό Κράτος.

Ωστόσο οι Γάλλοι θα μπορέσουν να πουν την γνώμη τους στο πλαίσιο ευρείας δημόσιας διαβούλευσης.

Μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε στα μέσα Απριλίου τον καθεδρικό ναό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του κατεστραμμένου βέλους.

Το σχέδιο που θα αποφασίσει το Κράτος, που είναι και ιδιοκτήτης του κτιρίου, θα αποφασίσει εάν το βέλος του αρχιτέκτονα Viollet-le-Duc  θα ανακατασκευασθεί ή θα αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό έργο.

«Θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Κράτους, αλλά αυτό θα γίνει με διαβούλευση, τίποτε δεν θα γίνει πίσω από την πλάτη των Γάλλων», διαβεβαίωσε ο Φρανκ Ριστέρ.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι στη Γαλλία, οι ανακαινίσεις των καθεδρικών ναών έδιναν πάντα την ευκαιρία για «καινοτομίες», όπως για παράδειγμα η χρήση διαφορετικών υλικών, εξ ου και η χρησιμότητα μίας μεγάλης συζήτησης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…