Η «τρελή κακάσχημη 16χρονη» Γκρέτα κέρδισε το «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ»

Η 16χρονη ακτιβίστρια που «πολλοί» χαρακτήρισαν τρελή, κακάσχημη και ανόητη είναι ανάμεσα στους τέσσερις νικητές του «Βραβείου Ορθής Διαβίωσης», γνωστού και ως «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ».

AP 19268301097025 0

Η Σουηδέζα έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, είναι μια από τους τέσσερις νικητές του «Βραβείου Ορθής Διαβίωσης» (Right Livelihood Award) για το 2019, γνωστού και ως σουηδικό «Εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ», όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του το Ίδρυμα Ορθής Διαβίωσης: «Η Τούνμπεργκ βραβεύτηκε επειδή ενέπνευσε και ενίσχυσε τα πολιτικά αιτήματα για την επείγουσα ανάγκη κλιματικής δράσης»

Ενδεικτικά η Τούνμπεργκ μέχρι στιγμής έχει εμπνεύσει μαθητές σε όλον τον κόσμο για να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι λεγόμενες «μαθητικές απεργίες» για το κλίμα. Πρόσφατα σε ομιλία της κατά την έναρξη της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Νέα Υόρκη, κατήγγειλε τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, λοιδορήθηκε από τον Τραμπ αλλα βρήκε υποστήριξη από τον Ομπάμα, βραβεύτηκε με το «Εναλλακτικό Νόμπελ» και είναι και υποψήφια και για το Νόμπελ Ειρήνης.

Πεπραγμένα και κατορθώματα που απ’ ότι φαίνεται όμως όχι μόνο δεν συγκινούν κάποιους αλλά τους προκαλούν απέχθεια και εκνευρισμό. Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, την ενέπλεξε σε μια παγκόσμια συνομωσία με συνεργό μάλιστα τον Μπάρακ Ομπάμα. Η πρώην ευρωβουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, μας ενημέρωσε ότι της θυμίζει τον εξορκιστή και ο liberal comedian Σίλας Σεραφείμ αφού πρώτα αποκάλυψε οτι δεν θα ήθελε με τίποτα να τη δει με μαγιό έπειτα διέγνωσε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ. Γνωστοποιούμε σε αυτούς τους κυρίους και κυρίες ότι πάντα θα σας ακούμε προσοχή.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…