Η γκέι κοινότητα καταλαμβάνει το hashtag #ProudBoys

Η γκέι κοινότητα έχει ιδιοποιηθεί το hashtag που χρησιμοποιούν οι Proud Boys, η ακροδεξιά φασιστική ομάδα από την Αμερική και έχει χαρίσει άπλετα χαμογέλα και απόλαυση στους χρήστες online.

AP 20274633251320

Η γκέι κοινότητα έχει ιδιοποιηθεί το hashtag που χρησιμοποιούν οι Proud Boys, η ακροδεξιά φασιστική ομάδα από την Αμερική και έχεi χαρίσει άπλετο γέλιο και απόλαυση στους χρήστες online. 

Οι Proud Boys, που σαν οργάνωση αποτέλειται μόνο από αρσενικά μέλη και από υπέρμαχους της λευκής φυλής, έγιναν διάσημοι την προηγούμενη Τρίτη όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να τους καταδικάσει κατά τη διάρκεια του πρώτου προεκλογικού προεδρικού debate. 

Τώρα, όλοι οι γκέι ανά τον κόσμο έχουν κάνει «κατάληψη» στο hashtag #ProudBoys και το κάνουν δημοφιλές online για διαφορετικούς λόγους, εκτρέποντας από την ιδεολογική φασιστική προσέγγιση της οργάνωσης. 

Οι χρήστες του twitter έχουν πλημμυρίσει το διαδικτύο χρησιμοποιώντας το hashtag  #ProudBoys με εικόνες από την LGBTQI+ κοινότητα, καθαιρώντας τις αναρτήσεις που έγιναν από τους φασίστες νεό-Ναζί. 

Την Κυριακή το χάσταγκ άρχισε να ανεβαίνει στα trends του Twitter στη Βόρεια Αμερική καθώς οι LGBTQI+ χρήστες το συμπεριέλαβαν στις αναρτήσεις τους μαζί με φωτογραφίες με τους γκέι συντρόφους τους. Βασικό τους μήνυμα ήταν: «Κάνε retweet και μετέτρεψε το hashtag από σύμβολο μίσους σε σύμβολο αγάπης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση proud boys σημαίνει περήφανα αγόρια, ενώ την ίδια στιγμή η παγκόσμια LGBTQI+ κοινότητα χρησιμοποιεί τη λέξη pride (=περηφάνια) δίπλα στις δημόσιες εκδηλώσεις τους για να τονίσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος/α να ντρέπεται και να μη νιώθει περήφανος/η για τις σεξουαλικές του/της προτιμήσεις. 

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter του καναδικού στρατού στις ΗΠΑ ανήρτησε μια εικόνα ενός στρατιώτη να φιλάει το σύντροφό του χρησιμοποιώντας το hashtag #ProudBoys, τη σημαία του Καναδά και τη σημαία της LGBTQI+ κοινότητας με το ουράνιο τόξο. 

«Αν φοράς τη στολή μας, να ξέρεις τί σημαίνει. Αν σκέφτεσαι να βάλεις τη στολή μας, να ξέρεις τί σημαίνει», είπε ο καναδικός στρατός σε ένα μετέπειτα tweet. «Η αγάπη είναι αγάπη». 

Μία εσωτερική αναφορά από το Καναδικό στρατό το Νοέμβριο του 2018 διαπίστωσε ότι 53 μέλη του είχαν κάνει ρατσιστικές δηλώσεις ή συνδέονταν με ομάδες μίσους, συμπεριλαμβανομένου των Proud Boys και της αντι-μεταναστευτικής ομάδας «Στρατιώτες του Όντιν». 

Με πληροφορίες από Reuters και washingtonblade.com 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους