Η γιορτή της τσιγαρίδας μοσχοβόλησε το Ξηρόμερο (εικόνες)

Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο έθιμο, η γιορτή τσιγαρίδας, πραγματοποιήθηκε και φέτος στις Φυτείες Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες από όλο το νομό.

giorti tsigaridas 3

Η φετινή γιορτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, και όλοι οι επισκέπτες περίμεναν καρτερικά να ετοιμαστούν οι καζανιές για να γευτούν την τσιγαρίδα , τους χοιρινούς μεζέδες, που με πολύ μεράκι είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» και οι εθελοντές, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όπου οι εθελοντές άναψαν τα καζάνια και οι τσιγαρίδες σιγόβραζαν, μέχρις ότου να είναι έτοιμες και ροδοκοκκινισμένες για να μοιραστούν στους επισκέπτες, στη συνέχεια τη γιορτή χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» Γιάννης Τζαχρήστας.

Προσφέρθηκαν στους επισκέπτες τσιγαρίδες, άφθονο κρασί, τυρί, αναψυκτικά, ο Αη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά του συλλόγου ενώ το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι το απόγευμα.

agriniopress.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…