Η γερμανική διαφθορά απλώνεται στη Μεσόγειο

Οι γερμανικές εταιρίες είναι υπεύθυνες για τις μεγάλες μίζες και τα σκάνδαλα στην ελληνική πολιτική ζωή. Ας θυμηθούμε τις υποθέσεις Ζίμενς, υποβρύχια HDW/Ferrostaal, άρματα Λέοπαρντ, φάρμακα Bayer, οχήματα Daimler και πάει λέγοντας.  

Αλλά δεν ήταν μόνο η Ελλάδα. Άλλη μια χώρα της Μεσογείου, το Ισραήλ συγκλονίζεται από σκάνδαλο γερμανικών δωροδοκιών. Στο κάδρο των ευθυνών και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου που ανακρίθηκε ως ύποπτος στην υπόθεση της πώλησης υποβρυχίων της γερμανικής Thyssenkrupp στο Ισραήλ.

Τελικά η ισραηλινή αστυνομία ζήτησε σήμερα να απαγγελθούν κατηγορίες για δωροδοκία σε βάρος του δικηγόρου του Ισραηλινού πρωθυπουργού και άλλων πέντε υπόπτων στην υπόθεση ενός συμβολαίου, αξίας 2 δισεκ. δολαρίων, για την πώληση υποβρυχίων. Για την ώρα ο Νετανιάχου δεν θεωρείται ύποπτος.

Η συμφωνία για τρία υποβρύχια και τέσσερα σκάφη περιπολίας ήταν αντικείμενο έρευνας για διαφθορά από το 2016, όταν το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 TV μετέδωσε πως ο Ντέιβιντ Σίμρον, προσωπικός δικηγόρος και μακρινός συγγενής του Νετανιάχου, εκπροσωπούσε επίσης τον τοπικό αντιπρόσωπο της Thyssenkrupp, τη Marine Systems, εγείροντας ανησυχίες για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

Το γραφείο του Σίμρον και ένας εκπρόσωπος αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν τους ζητήθηκε από το Reuters. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

«Οι πληροφορίες μας προέρχονται μέχρι τώρα μόνο από τον Τύπο, δεν έχουμε ακόμη οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος της Thyssenkrupp. «Μόλις έχουμε γνώση όλων των γεγονότων, θα εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο των νομικών δυνατοτήτων.»

Μεταξύ των υπόλοιπων υπόπτων που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους ασκηθεί δίωξη είναι αξιωματικοί του ναυτικού εν αποστρατεία και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν αναφερθεί για γερμανικές εταιρίες σε Ισπανία και Ιταλία. Ίσως να είναι και αυτή μια εξήγηση για το «εξαγωγικό θαύμα» της Γερμανίας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…