Η Γαρυφαλλιά ΔΕΝ ήταν «άτυχη»

Άτυχος είναι κάποιος όταν π.χ. σκοντάφτει ή γλυστράει. Η Γαρυφαλλιά δεν έπαθε τίποτα από αυτά.

Σταμάτης Μορφονιός 21/07/2021 | 07:51

Η Γαρυφαλλιά Δ Ε Ν ήταν «άτυχη». Άτυχος είναι κάποιος όταν π.χ. σκοντάφτει ή γλυστράει. Η Γαρυφαλλιά δεν έπαθε τίποτα από αυτά. 

Η Γαρυφαλλιά ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από έναν λεβεντομαλάκα που την θεωρούσε κτήμα του και που γι’ αυτόν ο φόνος ήταν η συνέπεια μιας «φάσης που χάλασε».

Όσο κάνεις ό,τι θέλω, όλα καλά.

Όταν «Μου χαλάς τη φάση» σου ρίχνω μπουνιές, σε πετάω στην θάλασσα, σε αφήνω να πνιγείς και τρέχω να σώσω το τομάρι μου.

Αυτό έγινε. Ωμά. Όπως έγινε.

Και να σας πω και κάτι ακόμα.

Υπάρχουν τέτοιοι λεβεντομαλάκες πολλοί. Πάρα πολλοί. Που έτυχε και δε σκότωσαν. Γι’ αυτό και δεν τους μάθαμε. 

Δεν αφαίρεσαν ζωές όμως σκότωσαν και σκοτώνουν γυναίκες συναισθηματικά και ψυχικά. Τις δηλητηριάζουν λίγο-λίγο κάθε μέρα. Τις κάνουν υποχείρια τους, τις χειραγωγούν κι όταν τολμούν να έχουν αντίλογο και να  αντισταθούν στις διαταγές του αφέντη ασκούν βία. 

Βία ψυχολογική, λεκτική αλλά και σωματική.

Συμβαίνει δίπλα μας.

Και δεν θα το μάθουμε ποτέ. 

Δεν θα βοηθήσουμε ποτέ. 

Γιατί αυτοί οι λεβεντομαλάκες -που συνήθως «δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα»- απειλούν, εκβιάζουν, εκφοβίζουν ή το παίζουν θύματα.

Και είναι τόσο τρομακτικοί που μην παραξενεύεσαι καθόλου που οι γυναίκες τους δεν μιλούν.

Ντρέπονται. Φοβούνται. Κάνουν υπομονή. Δίνουν ευκαιρίες μπας και.. Μάταια.

Αυτοί οι μάτσο τύποι -με την εικόνα των καθώς πρέπει οικογενειαρχών- που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, το ίδιο κάνουν και στα παιδιά τους και σε όσους ατυχώς βρεθούν κοντά τους. Τους πετσοκόβουν τις ψυχές τους. Τους διαλύουν. Και ο κύκλος της φρίκης συνεχίζεται.

Νάρκισσοι που γι’ αυτούς όσοι  βρίσκονται γύρω τους είναι υποχρεωμένοι να ικανοποιούν τις ανάγκες και να ακολουθούν τις διαταγές τους. Πάντα έχουν δίκιο. Πάντα ξέρουν καλύτερα. Πάντα διατάζουν. Και πάντα τιμωρούν.

Αυτοί οι λεβεντομαλάκες που λες μπορεί και να μην σκοτώσουν.

Αλλά σκοτώνουν κάθε μέρα, αργά, βασανιστικά και χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr