ΠΜ

Παναγιώτα Μπίτσικα

Η «γαλάζια» προπαγάνδα μετέτρεψε τους ήρωες σε… εχθρούς του έθνους (video)

Είναι εντυπωσιακό πώς οι ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες, μετατρέπονται από τη «γαλάζια» προπαγάνδα σε… εχθρούς τους έθνους και χαρακτηρίζονται ως «απείθαρχοι» στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

5067080

Οι συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο πλαίσιο της «ημέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία» αποτέλεσαν πεδίο βολής από «ακόλουθους» του Μαξίμου που υμνεί την αστυνομική επαναφορά της «Μητσοτάκειας τάξης».

Ο… συνωστισμός των αστυνομικών της ΔΙΑΣ κατά της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι το μήνυμα του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα. Είναι και το σήμα για τον κυνισμό και την υποκρισία της σήμερον απέναντι στους υγειονομικών που όταν ζητούν την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας γίνονται… αδαείς περί τη διάδοση της Covid-19. Στο προαύλιο του Ευαγγελισμού, ξεσκεπάστηκε η πολιτική της ΝΔ που δεν θέλει να ακούει (ούτε θέλει να ακουστεί δυνατά παντού) το αίτημα για επιτάξεις ιδιωτικών κλινών, ΜΕΘ, για εξασφάλιση επαρκών δημόσιων εργαστηρίων και ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατα πώς συνηθίζει, θα συνεχίζει να δίνει ραντεβού για «ανώδυνο» χειροκρότημα προς τους γιατρούς, διαδικτυακό ή μπαλκονάτο. Πάντα στην πρώτη γραμμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με ΜΑΤ, ή άλλες αστυνομικές δυνάμεις σε ετοιμότητα. Και βέβαια, σε θέση μάχης επικοινωνιακής, υπάρχουν πάντα και κάποιοι «πρόθυμοι…

Παρουσιαστές εκπομπών και δελτίων ειδήσεων στα ΜΜΕ μετρούσαν με τη μεζούρα την απόσταση μεταξύ του ενός και του άλλου διαδηλωτή για να εκτοξεύσουν τελικά πυρά για τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού και με πρόσθετη επισήμανση ότι οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται…

Από κοντά σοσιαλμιντιακοί «διάσημοι» αλλά και «επώνυμοι» για τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις, όπως ο Βασίλης Τσιάρτας. Ολοι δίπλα δίπλα με δημοσιολόγους και συγγραφείς σαν τον Σάκη Μουμτζή που και γράφει και κάνει ριτουίτ σε όσα συνάδουν με το ήθος και τις απόψεις του.

Σαν έτοιμοι από καιρό, οι φορείς της επίθεσης κατά των εργαζομένων εκτόξευσαν βέλη ομαδόν και από διάφορες κατευθύνσεις μπας και σκεπάσει το σύνθημα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Ο Σάκης Μουμτζής, λοιπόν, έγραψε το μεσημέρι της Τρίτης (7 Απριλίου 2020):

«Πρέπει να γνωρίζετε πως οι κομμουνιστές δεν προσβάλλονται από καμιά επιδημία, γιατί απλά είναι κομμουνιστές. Υπεράνθρωποι! Κι αν κάποιοι προσβληθούν θα φταίει ο ιμπεριαλισμός. Εμπρός της γης οι σαλεμένοι!”».

Είχε κάνει και ριτουίτ σε ένα σχόλιο που συνοδευόταν από φωτό διαμαρτυρίας γιατρών με τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, καρδιολόγο στον Ευαγγελισμό, Ηλία Σιώρα. Το σχόλιο που κοινοποίησε ήταν: «Δεν φοβάσαι να κολλήσεις κορονοιό αμα έχεις κουμουνισμό»

Αυτά βλέπει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας και παίρνει πάσα. Από καιρό άλλωστε «ανεβάζει» ρατσιστικούς ύμνους, επιτίθεται κατά ανθρώπων για την καταγωγή τους, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους για να φτάσει να βάζει στο στόχαστρο ευθέως αριστερούς, κομμουνιστές. Μολις πριν από λίγες μέρες, τέλος Μαρτίου πόσταρε:

«Μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να μπούμε πάλι με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς μπορείτε εσείς οι Κομμουνιστές, Ζαίοι και παπαγαλάκια να το βουλώσετε και να πάτε να γ…ωπλυθείτε επιτέλους;Και ενοχλείτε και δεν προσφέρετε τίποτα απολύτως. Νισάφι πια. Κρατήστε και τα ρέστα απ’ το δεύτερο…».

Και τώρα, ο Τσιάρτας στρέφεται κατά των υγειονομικών που διαδήλωσαν για στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος. Τουίταρε εν εξάλλω: «Αυτούς τους ανεκδιήγητους του ΠΑΜΕ γιατί δεν τους μαζεύει η αστυνομία; Με τι δικαιολογία βρίσκονται στον Ευαγγελισμό;».

Από δίπλα και παρουσιαστές ιδιωτικού καναλιού, που φώναζαν αγανακτισμένοι για τις αποστάσεις μεταξύ των συγκεκτρωμένων στον Ευαγγελισμό. Κι ας έλεγε ο δημοσιογράφος στην απευθείας σύνδεση ότι η εισβολή των αστυνομικών ανάγκασε να έρθουν πιο κοντά όσοι μετείχαν στη διαμαρτυρία ενώ προκάλεσε και να κινηθεί κόσμος προς τα εκεί για να δει τι συμβαίνει. Αυτό συνέβη στο Mega Channel, με τον ρεπόρτερ, όπως σημειώνει η katiousa.gr, «να μεταδίδει πιστά κι αντικειμενικά όσα έγιναν (για την αναίτια επέμβαση της αστυνομίας και τη φραστική αποδοκιμασία τους από τους συγκεντρωμένους, το νόημα της συμβολικής κινητοποίησης κτλ) και τους παρουσιαστές από το Studio να τον διακόπτουν, να τον “διορθώνουν” και να “μη συμφωνούν με αυτή την εικόνα”» 

 

Αργότερα, και το σχόλιο παρουσιαστή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ήταν επικριτικό προς τους διαμαρτυρόμενους, λέγοντας ότι δεν κρατούν μεταξύ τους αποστάσεις, αν και όπως σημείωσε, οι γιατροί είναι οι πρώτοι που έπρεπε να το κάνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στο Facebook επέκρινε την κυβέρνηση, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η αντίδρασή του ήταν άμεση: «Χθες ήταν “οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες”, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να “τιμήσει τους ήρωες”. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό» έγραψε.

Τα φλας άστραψαν και τα τρολ του διαδικτύου βρόντηξαν και με τη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο Νοσοκομείο». Στην είσοδο του νοσοκομείου ήταν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η ντουντούκα για τον συντομο χαιρετισμό έγινε… must των επιθέσεων. Το μήνυμα του ΚΚΕ σαφές: ο αγώνας υπέρ της δημοσιας υγείας θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι Δημήρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη στάση «ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών που στέκονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών». Θεώρησε ότι πρέπει να δοθεί σημασία και αυτό να καταγγελθεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, «κυρίως όμως από το εργατικό –συνδικαλιστικό κίνημα, απ’ τους φορείς των υγειονομικών, να σταματήσει αυτό το αίσχος της συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα. Μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί(…)».

Μπέρδεμα στο μπέρδεμα για τους διάφορους «γαλάζιους ακόλουθους» και για ακροδεξιά λιβανιστήρια της ΝΔ που δεν ξέρουν πώς να βολέψουν τις αντιφάσεις του νεοφιλελεύθερου μοντέλου τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνουν το γύρο του διαδικτύου αναφορές με αφορμή τις κινητοποιήσεις την ημέρα δράσης για την υγεία, όπως: «Σε σύγχυση τα ακροδεξιά νεοφιλελέ ακάουντ στα σχόλια. Οι μισοί λένε ότι δεν έχει κόσμο και οι άλλοι μισοί ότι παραβιάζονται οι κανόνες υγείας λόγω του πολύ κόσμου»…

Αυτή τη διάσταση, μεταξύ άλλων, ανέδειξε ο συνδικαλιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου, εστιάζοντας παράλληλα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αγωνιζόμενων υγειονομικών σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, το μήνυμα που εκπέμπει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ότι «όσοι πίστευαν ότι βρήκαν ευκαιρία τώρα μέσα στην πανδημία να περάσουν ένα γύρο αντιλαϊκών μέτρων χωρίς αντίσταση, γελιούνται»…

Πηγή: documentonews.gr

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…