Newsroom

Newsroom

Η φτώχεια 3,5 δισ. ανθρώπων στις τσέπες 85 Κροίσων

Ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ισοδυναμεί με τη φτώχεια 3,5 δισεκκατομυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την έκθεση “Δουλεύοντας…

anisotites

Ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ισοδυναμεί με τη φτώχεια 3,5 δισεκκατομυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την έκθεση “Δουλεύοντας για τους λίγους” που παρουσίασε το δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων παγκοσμίως ανέρχεται πλέον σε 110 τρις δολάρια, ή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Αντί να προχωρούν μαζί, οι άνθρωποι διαχωρίζονται όλο και περισσότερο από την οικονομική και πολιτική εξουσία, τονίζοντας αναπόφευκτα τις κοινωνικές εντάσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο κοινωνικής κατάρρευσης» αναφέρει η έκθεση.

Τους κινδύνους επισημαίνει μάλιστα ακόμα και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία σε συνέντευξη της στους Financial Times, τονίζει ότι «οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να θυμούνται ότι σε πάρα πολλές χώρες είναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Δεν είναι αυτή η συνταγή σταθερότητας και βιωσιμότητας».