Η φράση του Π. Γερουλάνου που προκάλεσε τον άγριο καβγά Τζανακόπουλου – Κουμουτσάκου (video)

Ένα πολιτικό ερώτημα του Παύλου Γερουλάνου οδήγησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη γνώριμη τακτική της διαφυγής ώστε να μην απαντήσει - Τι αποκαλύπτει η προσεκτική ακρόαση του επεισοδίου

My project 1 21 1

Μπορεί ο καβγάς του Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη Kontra24 να κάνει τον γύρο του διαδικτύου λόγω της μεγάλης έντασης που είχε, ωστόσο ελάχιστος λόγος γίνεται για το ποια ήταν η αφορμή αυτής της έντασης.

Μια προσεκτική ακρόαση του αποσπάσματος, δείχνει ότι η κόντρα ξεκίνησε όταν Παύλος Γερουλάνος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έκανε μια καίρια παρέμβαση με πολλαπλούς αποδέκτες, ενδεχομένως εντός και της ίδιας του της παράταξης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «αύριο θα πρέπει να συζητήσουμε συνεργασίες κομμάτων. Οι συνεργασίες αυτές θα είναι προϊόν πολιτικής σύγκλισης ή προϊόν εκβιασμού;»

Η αναφορά του κ. Γερουλάνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν συνυπολογιστεί ότι ο βασικός πολιτικός παράγοντας που θα μπορούσε δυνητικά να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του οποίου έχει πέσει θύμα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε το σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου που απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Κουμουτσάκο τον ρώτησε: «Βλέπετε τι ζημιά έχετε προκαλέσει στο πολιτικό σύστημα κ. Κουμουτσάκο; Αυτή τη ζημιά έχετε προκαλέσει. Έχετε βάλει βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας!».

Η συνέχεια έχει καταγραφεί και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στο ελληνικό διαδίκτυο, αφού ο κ. Κουμουτσάκος, πιστός στην τακτική της… διαφυγής άρχισε να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλα θέματα της επικαιρότητας, επιχειρώντας να προκαλέσει την αναγκαία ένταση ώστε να αποφύγει να απαντήσει στο κρίσιμο και βαθιά πολιτικό ερώτημα που έθεσε νηφάλια ο Παύλος Γερουλάνος.