Η φωτογραφία που αποδεικνύει τη βολή που τραυμάτισε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν τόσο το αυτοκίνητο, όσο και την οπή που προκάλεσε η σφαίρα που τραυμάτισε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

My project 1 3 1

Φωτογραφίες που δείχνουν το αυτοκίνητο του 16χρονου, όσο και την οπή που προκάλεσε η σφαίρα που τραυμάτισε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, φέρνει στη δημοσιότητα ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Το cnn.gr δημοσιεύει εικόνες από το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο Φραγκούλης πριν δεχτεί τον πυροβολισμό στο κεφάλι και συγκρουστεί σε τοίχο.

Το αυτοκίνητο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι ακινητοποιημένο στον τοίχο του ξενοδοχείου, ενώ είναι ξεκάθαρη η οπή στο πίσω τζάμι από τη σφαίρα που δέχτηκε ο 16χρονος.

318021995 827482395205670 8083340536224237234 n 317846774 1489063614934192 7421189896727651529 n 318657941 490601186260704 7373042194436188900 n

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης νωρίτερα, ένα μέρος από τα όσα υποστήριξε στον ο αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι.

Το επίμαχο απόσπασμα δημοσιεύει η kathimerini.gr και σύμφωνα με αυτό, ο 16χρονος επιχείρησε αρκετές φορές να τους εμβολίσει, ενώ για το επίμαχο σημείο των πυροβολισμών,  ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε 2 φορές, μια στον αέρα και μια προς το αγροτικό όχημα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το οδόστρωμα ήταν ανώμαλη και είχε κατηφορική κλίση.

Ενδεικτικά ένα απόσπασμα όπως το δημοσίευσε η kathimerini.gr:

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κινούμενοι στην Μοναστηρίου προς το κέντρο της πόλης, είδαμε το αγροτικό να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, προς την έξοδο της πόλης. Επί τόπου πραγματοποιήσαμε αναστροφή και αρχίσαμε να ακολουθούμε το αγροτικό. Περίπου στο ύψος της εταιρείας των Ελληνικών Πετρελαίων, το αγροτικό είδαμε ότι σταμάτησε στον ερυθρό σηματοδότη. Η 1η μοτοσικλέτα τότε, ενώ εμείς ήμασταν παραπίσω, προσέγγισε το αγροτικό από την πλευρά του συνοδηγού και πήγε δίπλα του. Όμως, όπως βλέπαμε ενώ προσεγγίζαμε, το αγροτικό αντί να υπακούσει, έκανε απότομο ελιγμό δεξιά με σκοπό προφανώς αν εμβολίσει τη μοτοσικλέτα. Οι συνάδελφοί μου το αντιλήφθηκαν αμέσως και αστραπιαία κάνανε και αυτοί ελιγμό δεξιά και απέφυγαν τη σύγκρουση. Τότε το αγροτικό παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε ευθεία την πορεία του. Εμείς τον ακολουθήσαμε. Τον επόμενο σηματοδότη, παρότι ήταν ερυθρός, τον παραβίασε ξανά ο οδηγός του αγροτικού και έστριψε με κατεύθυνση προς τις φυλακές Διαβατών

Στις τελευταίες σιδηροδρομικές γραμμές πριν τις φυλακές, χωρίς εμφανή λόγο και ενώ μπορούσε να συνεχίσει ευθεία για να διαφύγει, ξαφνικά και εντελώς απότομα έκανε αναστροφή. Αναστροφή έκανε πιθανότατα, όπως είδαμε να γυρίζει το όχημα, τραβώντας χειρόφρενο. Αυτό το καταλάβαμε από τον τρόπο που γύρισε επί τόπου το αυτοκίνητο γύρω από τον άξονά του, κάνοντας στροφή πάνω από 180 μοίρες, με αποτέλεσμα να έρθει ξαφνικά κατά μέτωπο και ελαφρώς διαγώνια, με την μοτοσικλέτα των συναδέλφων μου. Μόλις έγινε αυτό, αφού η μηχανή των συναδέλφων μου τον είδε να πλησιάζει σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων, για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε και το αγροτικό και η 1η μοτοσικλέτα. Ο αστυφύλακας Α. τότε ξεκίνησε να δίνει εντολές στον οδηγό του αγροτικού. Όμως πάλι δεν υπάκουσε και αφού πάτησε το γκάζι, πήγε με ταχύτητα να πέσει πάνω τους. Την τελευταία στιγμή όμως η μοτοσικλέτα απέφυγε τη σύγκρουση για δεύτερη φορά. (…) Με το που έγινε αυτό, το αγροτικό δεν συνέχισε ευθεία, αλλά έκανε κανονική αναστροφή πάνω στον δρόμο. Και μόλις έκανε αναστροφή δεν σταμάτησε, αλλά άμεσα ξαναπάτησε γκάζι και ξανακινήθηκε για 3η φορά κατά των συναδέλφων μου που ήταν μπροστά του σε πολύ μικρή απόσταση. (…) Τη στιγμή εκείνη, μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μια μικρή κατηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος, διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Μόλις πυροβόλησα είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου, λίγα μέτρα μετά. (…) Ειλικρινά εγώ δεν σημάδεψα ούτε οδηγό, ούτε την καμπίνα του αγροτικού. Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού.