Η φιέστα Κεραμέως-Μητσοτάκη συνοδεύτηκε με άγριο ξύλο κατά εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν…

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν εκτός από την αναίτια και σφοδρή χρήση βίας, και σε χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Επίσης προχώρησαν στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του. Λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τον αδιανόητο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και φοιτητών από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μουσικής», κατέγραψε ο ρεπόρτερ της ΑΥΓΗΣ, Κώστας Παπαντωνίου: 

 

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η κίνηση των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας γινόταν κανονικά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι, τα σωματεία των εκπαιδευτικών που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, δεν συμπνέουν με το κυβερνητικό «πνεύμα» για την Παιδεία. Αντίθετα, μιλούν για «φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη» που σκοπό έχει να διαφημίσει την «καταστροφική αντιεκπαιδευτική τους πολιτική» που ακολούθησε η κυβέρνηση την τελευταία τετραετία και κάλεσαν στη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση λήφθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την περασμένη Τετάρτη μετά το πέρας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. «Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» που καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Αποκάλυψη εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento: Έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν– Μαζί το Docville

Αποκάλυψη εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento: Έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν– Μαζί το Docville

Δόλιος και μπαταχτσής ο υπουργός Νικόλαος Παπαθανάσης που πουλάει ανάπτυξη

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…