Η φιέστα Κεραμέως-Μητσοτάκη συνοδεύτηκε με άγριο ξύλο κατά εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν…

MAT Ekpaideytikoi

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν εκτός από την αναίτια και σφοδρή χρήση βίας, και σε χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Επίσης προχώρησαν στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του. Λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τον αδιανόητο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και φοιτητών από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μουσικής», κατέγραψε ο ρεπόρτερ της ΑΥΓΗΣ, Κώστας Παπαντωνίου: 

 

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η κίνηση των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας γινόταν κανονικά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι, τα σωματεία των εκπαιδευτικών που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, δεν συμπνέουν με το κυβερνητικό «πνεύμα» για την Παιδεία. Αντίθετα, μιλούν για «φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη» που σκοπό έχει να διαφημίσει την «καταστροφική αντιεκπαιδευτική τους πολιτική» που ακολούθησε η κυβέρνηση την τελευταία τετραετία και κάλεσαν στη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση λήφθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την περασμένη Τετάρτη μετά το πέρας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. «Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» που καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…