Newsroom

Newsroom

Η φαρμακερή ατάκα Βαξεβάνη για τον… «συνάδελφο» Πρετεντέρη (video)

«Εγώ δεν είπα δίωξη σε συνάδελφο. Είπα δίωξη στον Πρετεντέρη»

My project 29

Ανάμεσα στα πολλά που είπε χθες ο Κώστας Βαξεβάνης καλεσμένος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra, ένα από τα highlights δεν είναι άλλο από τη φαρμακερή ατάκα που επεφύλασσε ο εκδότης του Documento για τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μέσα από τη στήλη του στα Νέα έχει αναλάβει «εργολαβία» τη χάραξη της γραμμής της δολοφονίας χαρακτήρα του Βαξεβάνη, διασπείροντας λασπώδεις κατηγορίες. 

Όταν λοιπόν η συζήτηση στη χθεσινή συνέντευξη έφτασε στο ζήτημα των χρημάτων που δήθεν, σύμφωνα με το κυβερνητικό και «πρετεντέρειο» αφήγημα έχουν μπει στην «τσέπη» του Βαξεβάνη, ο εκδότης του Documento, είχε τον εξής καυστικό διάλογο με τη Νατάσα Γιάμαλη:

Βαξεβάνης: Αν υπήρχαν τα τρία εκατομμύρια θα ήμουν υπόδικος μαζί με τον Καλογρίτσα στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. Εγώ πήγα αυτοβούλως και κατέθεσα στην ανακρίτρια. Θα τα δεις που είναι τα τρια εκατομμύρια στις αγωγές που θα φάει ο κύριος Πρετεντέρης και οι λοιποί. 

Γιάμαλη: Έρχονται και άλλες αγωγές;

Βαξεβάνης: Βέβαια

Γιάμαλη: Εντάξει τώρα, δίωξη σε συνάδελφο;

Βαξεβάνης: Δίωξη σε συνάδελφο; Δίωξη σε συνάδελφο όχι. Δίωξη σε συνάδελφο ποτέ. Εγώ δεν είπα δίωξη σε συνάδελφο. Είπα δίωξη στον Πρετεντέρη.

Γιάμαλη: Τι είχε πει όμως ο κ. Πρετεντέρης; Δεν το θυμάμαι, απολογούμαι.

Βαξεβάνης: Θες να σου πω τι είπε ο Πρετεντέρης ή τι είπε ο Ραφαηλίδης για τον Πρετεντέρη; Θα σου πω τι είπε ο Πρετεντέρης…

Για την ιστορία όμως, ας θυμηθούμε τι είχε πει πραγματικά ο αξέχαστος μαρξιστής δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδης για τον τότε δημοσιογράφο του Βήματος:

«Ο Ι. Κ. Πρετεντέρης έχει μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζεται ακόμα και μέσα στα σκατά…»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:16:00