Η Φαίη Σκορδά στη Νατάσα Γιάμαλη: «Η μαμά μου με πήγαινε σε φεμινιστικές πορείες» (video)

«Η μαμά μου ήταν πάντα δίπλα στις γυναίκες και αυτό περνάει μέσα στο DNA σου», λέει η Φαίη Σκορδά - Δείτε το βίντεο

Η Φαίη Σκορδά για το εγχώριο metoo στην Αναστασία Γιάμαλη την ημέρα της γυναίκας 7 5 screenshot

Σε ένα ανατρεπτικό Κοντρα24 που παρουσίασε η Νατάσα Γιάμαλη με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας μίλησε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά

Στη συνέντευξη η κ. Σκορδά μίλησε για το metoo και τον ρόλο που έπαιξαν οι ψυχαγωγικές εκπομπές στις αποκαλύψεις, ανέτρεψε πλήρως την εικόνα που υπάρχει για την ίδια στο κοινό, ενώ προχώρησε και σε μια προσωπική αποκάλυψη όταν είπε ότι μεγάλωσε με τη μητέρα της να την πηγαίνει σε φεμινιστικές πορείες. 

«Σε βλέπω να δυσκολεύεσαι με σεξιστικά σχόλια, να διαφωνείς, να εκφράζεσαι. Αυτό προέρχεται από μια κοινωνία που αλλάζει και εξωθεί τη Φαίη να γίνει καλύτερη, να έχει πιο φεμινιστικές και προοδευτικές απόψεις ή η Φαίη αλλάζει και θέλει να αλλάξει και την τηλεόραση που κάνει;», ρώτησε η Νατάσα Γιάμαλη.

«Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Σαφώς τηλεοπτικά κάποια πράγματα είναι διαφορετικά και ευτυχώς αλλάζουν. Συχνά χωρίς πρόθεση είχαν γίνει άκομψα σχόλια. Η πρόθεσή μου πάντα ήταν ίδια όμως. Προφανώς το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσα είχε να κάνει με αυτό. Αυτά που πιστεύω δε βγαίνουν με συγκεκριμένες τοποθετήσεις για θέματα, βγαίνουν σε πιο απλές αντιδράσεις. 

Δε σου κρύβω -δε το έχω πει και ποτέ- η μαμά μου που είναι συγκεκριμένων πεποιθήσεων θυμάμαι μικρή που κατεβαίναμε σε διαδηλώσεις φεμινιστικές, με είχε μαζί της πάντα. Ήταν πάντα δίπλα στις γυναίκες και αυτό περνάει μέσα στο DNA σου. Περνάει σε συμπεριφορές, περνάει στο ποιοι ειμαστε, στις επιλογές, τα λάθη, τον προσδιορισμό, σε αυτό που είμαστε», σημειώνει η Φαίη Σκορδά.

Μιλώντας για το metoo η Φαίη Σκορδά εξήγησε ότι οι αποκαλύψεις κακοποιημένων γυναικών και ανδρών έγιναν κυρίως σε ψυχαγωγικές εκπομπές επειδή το πλαίσιο που προσέφεραν ήταν πολύ διαφορετικό και τα θύματα ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…