Newsroom

Newsroom

Η Ευρώπη στο έλεος της λιτότητας: 146 εκατ. φτωχοί μέχρι το 2025

Δραματική αύξηση του αριθμού των φτωχών Ευρωπαίων προβλέπει η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam. Σε έκθεσή της επισημαίνει ότι…

Δραματική αύξηση του αριθμού των φτωχών Ευρωπαίων προβλέπει η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam. Σε έκθεσή της επισημαίνει ότι αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, μέχρι το 2025 περίπου 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ για να επανέλθει το επίπεδο ζωής στα προ κρίσης δεδομένα, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια 25ετία.

«Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο.

«Το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης», δήλωσε από την πλευρά του ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Διαβάστε την έκθεση

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους