Newsroom

Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από την Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στις αποστολές εμβολίων

Η Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις

emvolio Medium 6

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στην αποστολή εμβολίων κατά τις Covid-19 προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιβράδυνση των αποστολών αυτήν την εβδομάδα.

Η Ιταλία απειλεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις. Χθες, ο ειδικός επίτροπος για την Covid-19 Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε ότι διαμηνύθηκε ότι η χώρα περιμένει περικοπή κατά 20% των ποσοτήτων που περίμενε την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από μείωση κατά 30% στις παραδόσεις αυτής της εβδομάδας.

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας Γιαν Μπλάτνι δήλωσε ότι οι παραδόσεις της Pfizer στην χώρα του μειώθηκαν κατά 15% αυτήν την εβδομάδα και θα μειωθούν κατά 30% τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

Το συμβόλαιο των Pfizer/Biontech με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόρρητο και κάθε χώρα διαπραγματεύεται διαφορετικές διευθετήσεις για τις παραδόσεις της Pfizer.

Δεν είναι σαφές αν η αμερικανική εταιρεία έχει νομικές υποχρεώσεις για να παραδίδει συγκεκριμένες ποσότητες σε εβδομαδιαία βάση, όπως φαίνεται ότι απαιτείται από ορισμένες εθνικές παραγγελίες, ή σε τριμηνιαία βάση.

Και η Πολωνία κινείται νομικά εναντίον της Pfizer για τις καθυστερήσεις των εμβολίων, μετά την Ιταλία

Μετά την Ιταλία, τη σκυτάλη της νομικής οδού κατά της Pfizer παίρνει και η Πολωνία.

Η Πολωνία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer τον επόμενο μήνα, αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει στη χώρα όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Pfizer, που ανέπτυξε το εμβόλιό της κατά της covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, μείωσε αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των παρτίδων που διανέμει στην ΕΕ. Η Pfizer και η BioNTech δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη αυτή πέρα από μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ανέφεραν ότι θα μειωθούν οι παραδόσεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ιταλία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης για τις επιπτώσεις των μειωμένων προμηθειών στα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών.

“Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (για την ανάληψη νομικής δράσης) ίσως ληφθεί τον επόμενο μήνα, αν δεν γίνουν οι παραδόσεις που έχει ανακοινώσει η κατασκευάστρια”, δήλωσε ο Πιοτρ Μούλερ στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio Program 1.

Τη Δευτέρα η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.

Χθες Πέμπτη ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.

“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η κατασκευάστρια ισχυρίζεται (…) ότι αυτή η διαφορά θα καλυφθεί”, επεσήμανε ο Μούλερ. “Όμως αν δεν συμβεί αυτό, φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων”.

Το παράδειγμα της Ιταλίας

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά “τις επόμενες ημέρες” εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση των εμβολίων που έχει αναπτύξει κατά της covid-19, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας διαχείρισης της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι.

“Η προστασία της υγείας των Ιταλών πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη”, τόνισε σε ανακοίνωσή του.

“Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να καθυστερεί, ακόμη περισσότερο η χορήγηση της δεύτερης δόσης (του εμβολίου) σε πολλούς Ιταλούς που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση”, πρόσθεσε.

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

Αγγελία

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

«ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμισει ζωή και να το…

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί