Η Εύα Καϊλή νομίζει πως εκπροσωπεί τον Μητσοτάκη και όχι τον Ανδρουλάκη

«Ξεπατίκωσε» τις αθλιότητες Μητσοτάκη για Novartis - Κριτική και στο ΚΙΝΑΛ

Κάπου έχει μπερδευτεί η Εύα Καϊλή και αντί να εκπροσωπεί την παράταξή της, αναπαράγει αυτούσιες τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που είναι και η νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε άρθρο της στα «Νέα» χρησιμοποιεί απαράδεκτες εκφράσεις για να τοποθετηθεί για το σκάνδαλο Novartis, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Παύλο Πολάκη στοχοποιώντας μέχρι και δημοσιογράφους.

Στην πραγματικότητα δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το να ξεπατικώσει τις αθλιότητες του πρωθυπουργού περί «συμμορίας», «εξτρεμιστικής επίθεσης», «σκευωρίας» κτλ.

Εκτός όμως από την ταύτιση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, η Ε. Καϊλή άφησε σαφείς αιχμές για το ΚΙΝΑΛ που δεν καταδίκασε ρητά τον Παύλο Πολάκη.

«Η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας χωρίς μισόλογα», σημειώνει όλο νόημα στο επίμαχο άρθρο.

«Προστασία του πολιτικού πολιτισμού με παραδειγματικές ποινές», είναι ο τίτλος του άρθρου στο οποίο η Εύα Καϊλή αναφέρει αναλυτικά:

Σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Βουλής είθισται να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας της. Μετά τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται αυτός τις ημέρες, αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση του κανονισμού της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές, όμοιες με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνό του, να προτείνει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού.

Η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας χωρίς μισόλογα. Καθένας που μπορεί να πέσει θύμα βίαιης λεκτικής επίθεσης μπορεί να καταθέσει αγωγή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, όμως οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και οι γνωστοί θρασύδειλοι ίσως έτσι τον σεβαστούν.

Εκτός των άλλων, η διαρκής αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Τα όσα παρακολουθούμε καθιστούν επιπλέον αναγκαίο τον ταχύ καταλογισμό ευθυνών όσων εμπλέκονται και όσων σιγοντάρουν τη σκευωρία Νον3ΓϊΪ5, που διέσυρε 10 πολιτικά πρόσωπα με στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωσή τους, ενώ συνεχίζεται να παραβιάζεται διαρκώς το τεκμήριο αθωότητάς τους.

Δέκα άνθρωποι βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας συμμορίας που υποχθόνια επιχείρησε να πλήξει ανεπανόρθωτα τη ζωή, την υπόληψη και την τιμή τους. Η επίθεση όπως αυτή σε Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Σαμαρά, Πικραμμένο, Λυκουρέντζο, Σαλμά απαντάται μόνο σε στυγνά απολυταρχικά καθεστώτα και δεν επιτρέπεται να «αρχειοθετηθούν» οι ευθύνες όσων συντόνισαν μια τέτοια εξτρεμιστική επίθεση σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Η παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς στοχοποιεί όποιον αναδεικνύει τις ωμές και κυνικές μηχανορραφίες της ακόμη και αν είναι στέλεχός τους. Προβλέπεται μάλιστα να ενταθούν οι διαρκείς προσβολές που εκτοξεύονται, γιατί βρίσκονται σε αποδρομή, με την εκτιμώμενη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως επιλογή αξιοπρέπειας όσων εγκλωβίστηκαν σε ένα κάποτε αντισυστημικό κόμμα. Η έλλειψη επιχειρημάτων, η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, τους οδηγεί σε μια νέα σύγκρουση με την πραγματικότητα που ελπίζουμε πως σύντομα θα τους στείλει στα ασήμαντα ποσοστά που κατέχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί δεν αρκεί μια συγνώμη.

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

«Δεν δικαιούμαι αυτά τα πράγματα να τα πω», παραδέχτηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά τη δημοσίευση…

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Στα οδοφράγματα το αίμα σου ρέει το σύνθημά σου το φωνάζουν όλοι. Κορίτσια το έγραψαν…