Η εξομολόγηση του Σπύρου Μπιμπίλα: «Βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της»

Στην εκπομπή Tik Talk βρέθηκε καλεσμένος ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στα λόγια του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

1 21

“Με θλίβει βαθύτατα που φυλακίζεται ένας άνθρωπος της τέχνης. Είναι πολύ τραγικό. Η εμπλοκή του ΣΕΗ στο υπόμνημα είναι λάθος της υπερασπιστικής γραμμής. Οι πρώτες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη, τον οποίο γνώρισα στα “Στρουμφάκια” και έκτοτε χαιρετιόμασταν μόνο από μακριά, χωρίς καν να κάνουμε μια χειραψία. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τον έβαλε ή ποιος έγραψε αυτά τα λόγια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ απαντώντας στον χαρακτηρισμό “μέτριος ηθοποιός”, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε:

“Εκείνο το βράδυ που έγινε το γεγονός, ενώ μένω μόνος στο σπίτι μου, ένιωσα ότι με αγκάλιασε όλη η Ελλάδα όταν κοιμήθηκα στο κρεβάτι μου και πραγματικά σκέφτηκα τον Δημήτρη που ήταν σε ένα κελί μόνος του. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που του έχει συμβεί και που άφησε τον εαυτό του να του συμβούν αυτά τα πράγματα. Δεν κρατάω κακία μέσα μου και έχω βγει κερδισμένος. Στη ζωή μου έχω πολλές ηθικές αξίες που προέρχονται από διάφορες θρησκείες. Είμαι ένας ηθοποιός αυτοδημιούργητος, που έπαιξα μικρούς και μεγάλους ρόλους γιατί αυτοί μου δόθηκαν, που τους υπηρέτησα με αγάπη. Και τώρα, που είμαι γνωστός ηθοποιός, αν με καλέσεις να κάνω ένα πέρασμα, θα το κάνω”.

“Από την αρχή της πανδημίας είμαι από το πρωί ως το βράδυ έξω, προσέχοντας πάρα πολύ, για να μοιράζω τρόφιμα, για να διοργανώνω τις φιλανθρωπικές δράσεις του ταμείου αλληλοβοηθείας, να πουλάω από σπίτι σε σπίτι το ημερολόγιο του Σωματείου με 10 ευρώ για να μαζέψουμε λεφτά, να βοηθάω τους γεροντότερους ηθοποιούς, οι οποίοι είναι τώρα είναι και στα γηροκομεία και δεν μπορώ να πάω να τους βρω. Να σκεφτείτε ότι βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της και κατάφερα να την πάμε σε γηροκομείο γιατί θα είχε πεθάνει. Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι της. Ανησύχησα γιατί δεν απαντούσε για 5 μέρες στο τηλέφωνο και ευτυχώς την πρόλαβα”.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόσθεσε με συγκίνηση:  “Τελοσπάντων… Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημα μου. Κανείς. Για αυτό και ο κύριος συνήγορος, αυτός που εύκολα καταδικάζει ανθρώπους, τώρα εμένα και τον Καπουτζίδη και δεν ξέρουμε και ποιον άλλον θα καταδικάσει, καλό θα είναι να σκεφτεί πριν αρχίσει να τα κάνει αυτά τα πράγματα”.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…