Η εξομολόγηση ενός προδότη

Μη μιλάτε για τους μετανάστες που πνίγονται από ελληνικό χέρι στο Αιγαίο, προέχει η εθνική γραμμή.

kithira 5 1

Δεν θυμάμαι αν σας το έχω εξομολογηθεί, αλλά είμαι προδότης του ελληνορθόδοξου ιδεώδους και γενίτσαρος πράκτορας της Τουρκίας. Αυτή η ιδιότητα ισχύει, έμαθα από (αν)αρμόδια χείλη, για όλους όσους αντιμάχονται την επίσημη γραμμή του μητσοτακικού καθεστώτος για το μεταναστευτικό.

Μέχρι και επιφανείς μεγαλοδημοσιογράφοι συντάσσονται με την παραπάνω λογική. Το εθνικό συμφέρον συγχωρεί ακόμα και τη διάδοση fake news από υπουργούς, τονίζουν. Μέσα σε αλαλαγμούς πατριωτικών πιθηκισμών από χιλιάδες σανοφάγους ακολούθους.

Τα παραπάνω τρυφερά ειπώθηκαν στη δημόσια σφαίρα μετά το ανδραγάθημα του Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε μία πρωτοφανή επίδειξη «απροσεξίας», την οποία οι κακές γλώσσες βάφτισαν πολιτική αλητεία, ανέβασε βίντεο του 2019, στο οποίο το τουρκικό λιμενικό εμφανίζεται «να απωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, παραβιάζοντας τη διεθνή νομοθεσία και την κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το ακροδεξιό ακροατήριο στο οποίο η ΝΔ ποντάρει τα ρέστα της για να παραμείνει στην εξουσία συστρατεύτηκε με τον ήρωα υπουργό και έκανε και πατριωτική πλακίτσα: «Όπου να ‘ναι θα εμφανιστούν “ζαίοι”, για να υπερασπιστούν τους Τούρκους», έγραψαν στα σχόλια.

Η απάντηση-διάψευση ήρθε αυτοστιγμή, όχι από «ζαίο», αλλά από τον άνθρωπο που γνωρίζει το τοπίο (θαλάσσιο και μη) καλύτερα από κάθε άλλον. «Πάλι με την γίδα στην πλάτη ο Νότης Μηταράκης», έγραψε ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, στοχοποιημένος εδώ και μήνες από τον φαιογάλαζο εσμό. «Το βίντεο αυτό είναι τραβηγμένο 3 χρόνια πριν! Και δεν δείχνει push forward αλλά pushback! Το τουρκικό λιμενικό σταμάτησε την βάρκα πριν μπει στα ελληνικά ύδατα, συνέλαβε τους πρόσφυγες και τους γύρισε στο Δεκελί».

Και στη συνέχεια: «Για την ιστορία, την τουρκική συνοριακή βία την καταγγέλουμε από το 2016 στην Λέσβο, όταν έφταναν συνέχεια πρόσφυγες σε εμάς χτυπημένοι από το τουρκικό λιμενικό, που συνεργαζόταν με το ελληνικό λιμενικό για να σταματάνε τις βάρκες».

Παρόμοια ανάρτηση έκανε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρηστίδης, τον οποίο έβαλε πρόσφατα στο σημάδι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή το ρεπορτάζ του στον Έβρο: «Αυτό το βίαιο επεισόδιο, που ανέβηκε στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιούργησε αρκετό σάλο τότε, αναγκάζοντας το τουρκικό Λιμενικό σε δημόσια απολογία και αναφορά, όπου οι φριχτές μέθοδοι που απαθανατίστηκαν στο βίντεο χαρακτηρίστηκαν απαραίτητες για να σταματήσει η βάρκα».

Πάει να πει ότι: ακόμα και αν υποτεθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις, πράγμα συζητήσιμο, η κριτική από τα εν Ελλάδι ανθρωπιστικά κινήματα στρέφεται εξαρχής και κατά της Τουρκίας. Αυτό δα έλειπε, να κάνουμε τα στραβά μάτια στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τους απέναντι.

Είναι όμως απαράδεκτο και απάνθρωπο να βγάζουμε λάδι τους δικούς μας, για τα πανταχόθεν καταγγελλόμενα και πανθομολογούμενα εγκλήματα της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Τα εξαπτέρυγα και οι πρόθυμοι ηλίθιοι ανέβηκαν στα χαρακώματα για να δικαιολογήσουν τους μηταρακισμούς, χωρίς να πτοηθούν από το ξεβράκωμα. Έχουν κάνει και χειρότερα.

Η δε υπουργάρα βρήκε πρόθυμο βήμα σε πετσωμένο ραδιόφωνο (και σε πετσωμένες ιστοσελίδες που αναμάσησαν τις δηλώσεις του) και ξιφούλκησε ενάντια στους «δημοσιογράφους της Αριστεράς», που «καταφέρονται ενάντια στην ίδια τους τη χώρα», σε αγαστή σύμπνοια λέει με την ευρωπαϊκή Αριστερά, που επιθυμεί πολιτική ανοιχτών συνόρων, Μόριες και Ειδομένες. Λες και δημιουργήθηκε επί ΣυΡιζΑ το –ενεργό από το φθινόπωρο του 2013- κολαστήριο της Μόριας.

Μάλιστα ο Μηταράκης φρόντισε να διαφημίσει το παραπάνω διχαστικό καραγκιοζιλίκι μέσω Twitter και επιπλέον προχώρησε, λέει, σε δημόσια έκκληση προς την Τουρκία, «να μη βάζει σε βάρκες ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από θάλασσα». Οι χειροκροτητές του υπουργού Μετανάστευσης στα social media δεν θέλουν βέβαια διαβήματα και τέτοιες φλωριές, αλλά πνίξιμο των μεταναστών και προσφύγων με συνοπτικές διαδικασίες. Και, αν γίνεται, πόλεμο με τον Ερντογάν και ντου στην Αγιά Σοφιά. Αλλά μόνο αν είναι να νικήσουμε και μόνο αν γίνεται να πάνε να πολεμήσουν και να σκοτωθούν κάποιοι άλλοι.

Ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα στη Λέσβο, με τη λέμβο που αναποδογύρισε, και στα Κύθηρα, με το σκάφος που τσακίστηκε στα βράχια. Τουλάχιστον 17 καταγεγραμμένοι νεκροί (σχεδόν όλες, γυναίκες) και δεκάδες αγνοούμενοι, χαμένοι στα κύματα. Δεν βαριέσαι, πέρα βρέχει και ακόμα πιο πέρα έχει φουρτούνα. Εμείς θα κρατήσουμε την όποια συνείδησή μας στεγνή εάν συνταχθούμε πίσω από την γκρο μπετόν εθνική γραμμή, που θέλει την ανάλγητη Τουρκία να στηλιτεύεται ως υπαίτια για κάθε συμφορά, την Ελλαδάρα μας αγνή αθώα περιστερά και τους ρυπαρούς «λαθρομετανάστες» κοιμισμένους σε κάποιον υγρό τάφο.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στους λαθροδιακινητές», τονίζει ο Μηταράκης. Ναι, αναμφίβολα, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να στείλουμε ανυπεράσπιστους ανθρώπους (ίδιους με τους πρόσφυγες του 1922 από τη Μικρασία) στο βυθό της θάλασσας, παρέα με τα ψάρια, τις σουπιές και τις τσούχτρες.

Τις τραγικές φωτογραφίες με τους μετανάστες τους γαντζωμένους στα βράχια των Κυθήρων παριστάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε, ενώ, από βίντεο, έχουμε μάτια μόνο για την απάτη του Μηταράκη και για τα αποκαλυπτικά δελτία του Σκάι και του Ευαγγελάτου. Ούτε καν για τις ντροπιαστικές εικόνες που έδειξαν οι Αμερικανοί του CNN ως φόντο στη συνέντευξη Μητσοτάκη για να τον βγάλουν στη σέντρα. Σεσημασμένοι ανθέλληνες, και αυτοί.

Θυμίζω σε αυτό το σημείο, ότι η γυναίκα που πνίγηκε στα ανοιχτά του Αϊβαλί είναι η γιαγιά μου, το παιδί που σώθηκε χάρη στην καλοσύνη κάποιων πολιτών στα Αντικύθηρα είναι ο ανιψιός μου και όσοι επευφημούν αυτή την τακτική είναι οι ίδιοι που έλεγαν τη μάνα μου τουρκόσπορο και παστρικιά. Καλό είναι να μη ξεχνιόμαστε, ε;

Απομονωμένη από όλη την υφήλιο για τις απάνθρωπες πρακτικές της, η ακοίμητη πατρίδα μας έχει παραδοθεί σύσσωμη στους μισανθρώπους και εκλέγει μονοκούκι στις καίριες θέσεις –ξεκινώντας από τον πρωθυπουργικό θώκο- τα κατάλληλα πρόσωπα που υπηρετούν την ξενοφοβία και την υποκρισία.

Όλους τους άλλους, τους κανονικούς ανθρώπους που δεν φορούν μπλε παρωπίδες και γυαλιά εθνοκάπηλης μυωπίας, τους θεωρεί προδότες και πράκτορες. Κόλπο δοκιμασμένο από τις μέρες της «Μακονίας», που έκαναν τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση και έστειλαν τους κομμουνιστάς στη γωνιά τους. Εν έτει 2022 στην Ελλάδα του σκοταδιού δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ο αφορισμός «εθνικόν είναι το αληθές».

Τα υπόλοιπα βδελυρά τα αναλαμβάνουν οι άνθρωποι που μας έστειλαν –επιεικώς- στην 108η θέση της (μη) ελευθερίας του Τύπου. Αντί να απαιτούν ειδικά δικαστήρια και να βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους, οι συνάδελφοί μου, χειροκροτούν ενθουσιωδώς τις μπλε γραβάτες, τα μαύρα κοστούμια και τα αιματοβαμμένα χέρια που σκοτώνουν αδίστακτα αθώους ανθρώπους και ξεφτιλίζουν την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει αυτός ο αφιλόξενος τόπος και ο άξενος λαός που τον κατοικεί;

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…