Newsroom

Newsroom

Η Eurostat «γκρεμίζει» ξανά το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους νέους

Η νέα έρευνα της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα

mitsotakis skaramagkas

Με στοιχεία και αριθμούς η Eurostat αποδομεί και πάλι το αφήγημα Μητσοτάκη για το υποτιθέμενο success story.

Μετά την παράθεση αποκαλυπτικών στοιχείων για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, αλλά και την αδυναμία των γονέων να παρέχουν βασικά αγαθά στα παιδιά τους σειρά πήρε η δημοσίευση έρευνας που αναδεικνύει ότι σχεδόν οι μισοί νέοι ηλικίας 15-29 ετών στην Ελλάδα αδυνατούν να μείνουν μόνοι τους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις διαβίωσης και κάλυψης ακόμη και των βασικών αναγκών.

Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας κατέγραψε το ποσοστό των ανθρώπων που αδυνατούσαν να μείνουν μόνοι τους στις χώρες της ΕΕ το 2021. Ο ευρωπαϊκούς μέσος όρος για τις ηλικίες 15-29 ετών κινήθηκε στο 26%, με το αντίστοιχο της Ελλάδας να είναι σχεδόν διπλάσιο (48%). Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση όσον αφορά τις ηλικίες 15-27 ετών, πίσω από τη Ρουμανία (όπου το 60% αδυνατεί να συντηρήσει μόνο του ένα σπίτι), τη Βουλγαρία (57%) και τη Λετονία (54%).

Στον αντίποδα βρίσκονται χώρες όπως η Κύπρος και η Μάλτα (αμφότερες στο 4%), η Ιρλανδία (5%) και το Βέλγιο με την Ολλανδία που κυμάνθηκαν στο 7-8%.

Η νέα έρευνα της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, ώστε να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών. Πρόκειται για μία εικόνα αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που παρουσιάζει κατά καιρούς η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη…

young people housing 07062023

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…