Η Εθνική απέχει 12 πόντους από την κανονικότητα!

Τη Δευτέρα (9/() το πρωί η Εθνική Ελλάδος έχει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος. Σε αντίθετή περίπτωση θα χαθεί μια ακόμη χρυσή ευκαιρία για διάκριση και θα βγουν πάλι τα μαχαίρια...

4890672

H επιθετική παραγωγικότητα των 69 πόντων θα ήταν ένας πολύ καλός λόγος να γίνει περίγελος η Team USA από τα αμερικανικά Μ.Μ.Ε., μετά το παιχνίδι του Σαββάτου (7/9).

Τέτοιο επιθετικό χάλι δεν έχει «καταγραφεί» ξανά από το ‘92 που μπήκαν οι NBAers στην «εξίσωση» των μεγάλων διοργανώσεων (το ’98 στην Αθήνα έβαλαν 64 στον ημιτελικό με τη Ρωσία, αλλά επρόκειτο για κολεγιόπαιδα εξαιτίας του lock out). Αν δεν το αντιληφθήκατε, h άμυνα της Εθνικής μας  ήταν πολύ αποτελεσματική στην άμυνα απέναντι στην ομάδα του κόουτς Πόποβιτς. Ωστόσο, οι 53 δικοί μας πόντοι και το άνετο +16 εξασφάλισαν λίγες ακόμα ημέρες… ηρεμίας για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Έως ότου έρθει δηλαδή η (δεδομένη) κατραπακιά από την εξόφθαλμα κορυφαία ομάδα του Μουντομπάσκετ, τη μεγάλη των πλάβι σχολή.

Σε κάθε περίπτωση, η κόντρα με τους Αμερικανούς μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει εν όψει του τελικού των τελικών με τους Τσέχους το πρωί της Δευτέρας.  Οι Έλληνες παίκτες κοντραρίστηκαν σε όλους τους τομείς με του παίκτες που είναι σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

 Οι Τσέχοι δεν είναι τέτοιοι. Έχουν φτιάξει όμως μία εξαιρετική ομάδα. Μια ομάδα που παίζει με μυαλό γι’αυτό και καθάρισε σαν αβγά τους Βραζιλιάνους. Αν τους χαλάσουμε την ισορροπία τους σε όλους τους τομείς, έχουμε πολύ μεγάλη πιθανότητα να νικήσουμε και να πάρουμε και την επιθυμητή διαφορά. Αν δεν τους βγάλουμε εκτός πλάνου, θα ζοριστούμε και να τους νικήσουμε. 

Η άμυνα μας, αυτή η άμυνα κόντρα στις ΗΠΑ, είναι η βάση για να στηριχθείς και να χτίσεις. Και τη νίκη και το +12 και ότι άλλο προκύψει από εκεί και πέρα… Ο Θανάσης, ο Καλάθης, ο Παπαπέτρου, ο Παπανικολάου ακόμη και ο Λαρεντζάκης έχουν εξουδετερώσει πολύ καλύτερους παίκτες από τον Σατοράνσκι… Και με τον «εγκέφαλο» τους εξουδετερωμένο, οι Τσέχοι θα έχουν βγει κατά πολύ εκτός πλάνου. Που είναι και το πρώτο ζητούμενο.

Σε γενικές γραμμές και επειδή στην Ελλάδα ανθεί το επάγγελμα του μελλοντολόγου, προσωπικά θεωρώ ότι η Εθνική απέχει 40’ και 12 πόντους από την κανονικότητα. Απ’αυτή που μας έβγαλε η ήττα από την Βραζιλία. 

Η Εθνική «πληρώνει» ότι αδυνατεί να εκμεταλευτεί στο παρκέ τον ιάννη Αντετοκούνμπο, όπως και τα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις από την περιφέρεια. Άλλωστε η Εθνική και στα 3 παιχνίδια έδειξε ότι δεν έχει πλάνο να αξιοποιήσει τον Γιάννη στον χώρο… καθώς τα διαρκή ντουμπλαρίσματα πάνω του προσφέρουν τη δυνατότητα να αναζητηθεί ο ελεύθερος παίκτης, είτε με απευθείας πάσα, είτε μέσω ενός καλού play. Το πιο προβλέψιμο πράγμα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ότι καμία αντίπαλος της Εθνικής δεν θα επέτρεπε στον Γιάννη να εμπλακεί με μια στοιχειώδη έστω συχνότητα σε καταστάσεις ένας με έναν. Σε δεύτερο πιο… προβλέψιμο εξελίσσεται η αδυναμία της Εθνικής να εκμεταλλευτεί την προσαρμογή της αντίπαλης άμυνας πάνω στον Έλληνα σούπερ σταρ.

Για να μην ξεχνιόμαστε, όμως και για να τελειώνουμε: Αν νικήσουμε τους Τσέχους με το πολυπόθητο +12 και πάμε στην οκτάδα ούτε γάτα ούτε ζημιά… Όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Μετά βλέπουμε… 

Τη Δευτέρα το πρωί η Εθνική Ελλάδος έχει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος. Σε αντίθετή περίπτωση θα χαθεί μια ακόμη χρυσή ευκαιρία για διάκριση και θα βγουν πάλι τα μαχαίρια…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…