Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την αγωγή σε βάρος του Μπογιόπουλου

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις αγωγές σε βάρος δημοσιογράφων και αναφέρει ως πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε αγωγή από την Ένωση Αποσστράτων Αξιωματικών Στρατού για περσινό του άρθρο.

Επίσης, η ΕΣΕΗΑ ζητά για ακόμη μια φορά την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά καταδικάζει τις αγωγές που στρέφονται κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου, στον οποίο ασκήθηκε αγωγή από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με αφορμή περσινό του άρθρο!

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο για κακοποίηση παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο για κακοποίηση παιδιών

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην 47χρονη βρεφονηπιοκόμο, που κατηγορείτο για ξυλοδαρμό και κακομεταχείριση…