Η ΕΡΤ κόβει το εμβληματικό «Μονόγραμμα» μετά από 39 χρόνια

Οι παραγωγοί της εμβληματικής και μακροβιότερης πολιτιστικής εκπομπής ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

NewsRoom 31/03/2021 | 15:38

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στέλεχος της ΕΡΤ ενημέρωσε τον Γιώργο Σγουράκη περί του κοψίματος της εκπομπής «Μονόγραμμα» μετά από 39 χρόνια και ένα βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τις typologies, οι παραγωγοί της εκπομπής που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Αρχείο, δέχθηκαν τηλεφώνημα πως ο νέος κύκλος εκπομπών θα είναι και ο τελευταίος κύκλος. Δεν είναι σαφές αναφέρεται εάν η ενημέρωση που έγινε στον παραγωγό είναι σε γνώση του Γιώργου Γαμπρίτσου και του Κωνσταντίνου Ζούλα.

Το «Μονόγραμμα», η μακροβιότερη πολιτιστική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης έχει παρουσιάσει συνεντεύξεις με 400 πρόσωπα των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών με εκπομπές που έχουν μείνει στην ιστορία όπως με τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Κάρολο Κουν, τον Μάνο Κατράκη και άλλες μεγάλες προσωπικότητες.

Επισημαίνεται ότι η ιδέα της δημιουργίας ήταν του παραγωγού - σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη, όταν ερευνώντας, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ουδεμία καταγραφή της Ιστορίας των ανθρώπων του πολιτισμού μας, παρά αποσπασματικές καταγραφές.

Ο τελευταίος, όπως όλα δείχνουν κύκλος, της εμβληματικής εκπομπής ξεκινά τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Πηγή: avgi.gr