Newsroom

Newsroom

Η έρευνα του Κουτιού της Πανδώρας για τα σκάνδαλα της ΕΡΓΟΣΕ επιβεβαιώθηκε.

Επιβεβαιώθηκε η δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής της Πανδώρας για το σκάνδαλα της ΕΡΓΟΣΕ. Μετά από πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,…

Επιβεβαιώθηκε η δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής της Πανδώρας για το σκάνδαλα της ΕΡΓΟΣΕ. Μετά από πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα τόσο η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε (θυγατρική του ΟΣΕ), όσο και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Η τελευταία αναλάμβανε έργα τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν τα ολοκλήρωνε, με σκοπό να προχωρήσει σε συμπληρωματικές συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ή τα υπέρκοστολογούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ για ημιτελή έργα τα οποία πληρώθηκαν από το Δημόσιο και με το παραπάνω.
Τα έργα στα οποία είχε στηθεί το μεγαλύτερο οικονομικό πάρτι ήταν οι σήραγγες στη γραμμή Λιανοκλάδι-Δομοκός, για την κατασκευή των οποίων τόσο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ όσο και η ΑΚΤΩΡ διαπιστώθηκε ότι «συνεργάζονταν» με τον καλύτερο τρόπο. Μετά τον έλεγχο των επιθεωρητών απεδείχθη ότι πραγματοποιήθηκαν εκταμιεύσεις εκατομμυρίων για εργασίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν γίνει. Το πόρισμα είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος, μετά τις καταθέσεις των υπόπτων αποφάσισε ότι η ΕΡΓΟΣΕ πρέπει να λάβει από την ΑΚΤΩΡ 10 εκατομμύρια ευρώ ως κακώς αποδοθέντα.

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε η Άκτωρ ΑΤΕ. Διαβάστε σχετικά:

“1) Όπως αποδεικνύεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία Διεθνούς Ελεγκτικού Οίκου το κόστος των εργασιών του επίδικου έργου μέχρι την 30-9-12 ανήλθε στο ποσό των € 172.690.294, έναντι του οποίου η εταιρεία ΑΚΤΩΡ εισέπραξε το ποσό των € 160.181.210, έχοντας ζημία της τάξεως των € 12.509.084.

2) Είναι παράδοξο λοιπόν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες για ένα έργο, που μάλιστα συνεχίζεται, από το οποίο η εταιρεία μας υπέστη αποδεδειγμένη ζημία. Θεωρούμε ότι η σχετική πραγματογνωμοσύνη της επιτροπής του ΤΕΕ, που αποτελεί τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δικαιώσει τις θέσεις μας.

3) Η δίωξη ασκήθηκε διότι, ατυχώς, υπήρξε μία Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υιοθέτησε μονόπλευρα τις απόψεις του μελετητή του έργου, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με την ΕΡΓΟΣΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς οι συντάκτες της να αισθανθούν την ανάγκη να καλέσουν εκπροσώπους μας και να λάβουν πλήρη γνώση των θέσεών μας, που ανατρέπουν πλήρως τα συμπεράσματά τους.

4) Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είμαστε βέβαιοι ότι η αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη θα μας δικαιώσει και η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει την ανυπαρξία δικών μας ευθυνών και οποιουδήποτε παρανόμου οφέλους, ώστε η υπόθεση αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό”.

Δείτε την εκπομπή όπου μελετητές-επιβλέποντες των έργων αλλά και γεωλόγοι περιγράφουν πως η ανάδοχος υπερκοστολογούσε το έργο και πως γέμιζε πηγάδια με νερό ώστε να τα κοστολογήσει ως γεωτρήσεις.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…