Η «Επιχείρηση Ελευθερίας» και η υπέρκομψη Μαρέβα

Το γελοίο με τα ΜΜΕ, είναι ότι έχουν πάθει τέτοια εξάρτηση στο να εκθειάζουν τον Μητσοτάκη, που τον εκθειάζουν και «κατά λάθος».

4594883

Την ώρα που στον ΣΚΑΙ ανέφεραν για τον επικείμενο εμβολιασμό του Μητσοτάκη και της κυρίας Γκραμπόφσκι στα πλαίσια της «Επιχείρησης Ελευθερία»!!!, στην οθόνη εμφανίστηκε η φράση: «ΣΤΙΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΚΟΜΨΗ ΜΑΡΕΒΑ».

Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Γκραμπόφσκι είναι πραγματικά υπέρκομψη. Είτε πάει στην έκθεση φωτογραφίας προς τιμή του Γιάννη Μπεχράκη φορώντας ένα jacket Militaire*, είτε πάει στην «Επιχείρηση Ελευθερίας», προκειμένου να εμβολιαστεί, πάντα θα είναι υπέρκομψη.  

Eκεί στον ΣΚΑΙ, όλοι αυτοί οι τσανακογλείφτες, εκθειαστές, εγκωμιαστές του πρωθυπουργικού μεγαλείου, ας μη νιώθουν απολύτως ασφαλείς. Αρκεί ένα ατόπημα της στιγμής, μια αβλεψία, μια δημοσιογραφική επιπολαιότητα και τους έφαγε το σκοτάδι. Τηλέφωνο από το μεγάλο αφεντικό και απόλυση. Το έπαθε η κυρία Δήμητρα Κρουστάλλη του «Ποτέ πια ξανά φασιστερά». Η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας το ΒΗΜΑ. Είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ σχετικό με την παράλληλη καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ. Πράγμα που ενόχλησε σφόδρα τον πρωθυπουργό. Κλόνιζε την ατσαλάκωτη εικόνα που θέλει να περνά, ως ιδανικού διαχειριστή της πανδημίας. 

Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Απαίτησαν από την κυρία Κρουστάλλη να ζητήσει συγγνώμη. Τι  είδους συγνώμη δεν είναι ξεκάθαρο. Συγνώμη γιατί είπε ψέματα; Αφού υπήρχαν οι δυο λίστες του ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΔΥ. Ή συγγνώμη  γιατί δεν έθαψε την είδηση  και αναστάτωσε  την κυβέρνηση; Δε διευκρινίστηκε. 

Το σύστημα Μητσοτάκη δεν ανέχεται παρασπονδίες και υπεκφυγές. Απαιτεί τυφλή υποταγή και σκύψιμο του κεφαλιού. Γι αυτό άλλωστε πληρώνει αδρά. Δε συγχωρεί οποιαδήποτε απόκλιση από τη σκληρή γραμμή της παραπληροφόρησης. Δεν ανέχεται ειδήσεις που εκθέτουν την κυβέρνηση, εκπορευόμενες από τα φιλικά της δημοσιογραφικά μέσα. Διότι μια καταγγελία για διπλές λίστες όταν γίνει από την εφημερίδα Αυγή μπορούν να την πολεμήσουν σχετικά εύκολα. Όταν γίνει από το απολύτως υποταγμένο ΒΗΜΑ, είναι πολύ πιο δύσκολο. Διότι ο κόσμος που θα διαβάσει την είδηση  στο ΒΗΜΑ, θα σκεφτεί ότι για να τη γράφει το ΒΗΜΑ που τους στηρίζει με νύχια και με δόντια, κάτι θα υπάρχει. Το σύστημα Μητσοτάκη, γνωρίζει πολύ καλά, ότι πολύς κόσμος ενημερώνεται μόνο από την τηλεόραση, ή εμπιστεύεται παραδοσιακές εφημερίδες όπως το ΒΗΜΑ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Θέλει λοιπόν σε αυτά τα μέσα να μην υπάρχουν ειδήσεις που να επιτρέπουν στον άλλον να αμφιβάλει. Να κάνει δεύτερες σκέψεις. Θέλουν να στεγανοποιήσουν αυτόν  τον χώρο, να ελέγχουν τον κόσμο που ενημερώνεται από αυτά τα μέσα. Για να μην τους φύγει.

Η κύρια Κρουστάλλη όλα αυτά τα χρόνια, είχε παρά πολύ καλή γνώση του λαβύρινθου της εξουσίας του ΔΟΛ που έγινε ΔΟΜ και τις σχέσεις του με το πολιτικό κατεστημένο. Συμμετείχε μέσα από τη θέση ευθύνης της, στην πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης, προπαγάνδας, και παραπληροφόρησης, προκειμένου να χτυπηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να επελάσει ο Μητσοτακισμός. Πράγμα που τελικά επετεύχθη.  Το «Ποτέ πια ξανά φασιστερά» της κυρίας Κρουστάλλη, έφερε τον Μητσοτάκη στην εξουσία.  Μαζί του ήρθαν η ακροδεξιά, ο αυταρχισμός, η καταστολή, η κοινωνική αναλγησία, ο ασφυκτικός έλεγχος των ΜΜΕ. Η κυρία Κρουστάλλη ξαφνικά έγινε από θύτης, θύμα. Η ίδια έγραψε στο fb: «…ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.» 
Τι κατάλαβε από όλα αυτά; Ποιος ξέρει;

ΜΙΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΡΙΑ

*Jacket Militaire. Ένα στρατιωτικού στυλ τζάκετ που φορούσε η κυρία Γκραμπόφσκι κατά την επίσκεψη της με τον Μητσοτάκη στη φωτογραφική έκθεση προς τιμή του πρόωρα χαμένου φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη. Το ερώτημα που μας βασανίζει από τότε, είναι γιατί ο Μητσοτάκης και η κυρία Γκραμπόφσκι  ένοιωσαν την ανάγκη να επισκεφτούν αυτήν την φωτογραφική έκθεση; Η έκθεση αυτή ήταν μια τελευταία κατάθεση ψυχής, ένας λυγμός ενσυναίσθησης  και ανθρωπιάς του Γιάννη Μπεχράκη, για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 

Λίγο καιρό μετά από αυτή την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην έκθεση Μπεχράκη, άρχισαν στο Αιγαίο οι βίαιες επαναπροωθήσεις των προσφύγων προς τα Τουρκικά παράλια…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr