Η επέλαση της «Κάρμελ»: Ισχυρές χιονοπτώσεις, διακοπές ρεύματος και… αλυσίδες

Στο «ψυγείο» έχει μπει η χώρα από την κακοκαιρία Κάρμελ.

5465579

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με σημαντικά ύψη βροχής και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. 

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές. Στην Εύβοια έμειναν χωρίς ρεύμα χωριά στο δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, ενώ στην Στενή εγκλωβίστηκε στα χιόνια ένας 32χρονος. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία της Αττικής, αρκετές οικογένειες διασκέδασαν με το χιόνι, που ευτυχώς δε δημιούργησε προβλήματα.

Σύμφωνα με την εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr,  τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 φαινόμενα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται στην Εύβοια με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Μακρυκάπα Εύβοιας με 53 mm.

Στη δορυφορική εικόνα, παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

1812b SatRain

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής του Σαββάτου 18/12/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με τη δορυφορική εικόνα κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, όπως την επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Στην εικόνα παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Mε πληροφορίες από documentonews.gr και Open News.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «Carmel» ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΥΑ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ). (EUROKINISSI)

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…