Newsroom

Newsroom

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει τα fake news για τον ξυλοδαρμό Γερμανού φωτορεπόρτερ

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις»

ek ldjfd

Για δισσπορά ψευδών ειδήσεων από δημοσιογράφους κάνει λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, αναφορικά με την άγρια επίθεση που δέχθηκε από φασίστες Γερμανός φωτορεπόρτερ στο λιμάνι της Θερμής στη Λέσβο.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΦΕ τονίζει:

“Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1. Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια στις ρητορικές μίσους που όλο και συχνότερα γίνονται μέρος του πολιτικού διαλόγου και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση με λύπη διαπιστώνουμε ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως «συνεργάτη ΜΚΟ». Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις”.

“Δεν έχω εργαστεί ποτέ για ΜΚΟ”

Ο ίδιος ο Γερμανός φωτορεπόρτερ δήλωσε: «Δέχθηκα επίθεση από φασίστες καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι προσπαθούσαν να απωθήσουν βάρκα με πρόσφυγες από το λιμάνι της Θερμής. Είμαι ΟΚ, μην ανησυχείτε – οι πρόσφυγες παραμένουν στη βάρκα. Τους πετάνε πλαστικά μπουκάλια». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τις κάμερές μου τις πέταξαν στη θάλασσα. Με χτύπησαν και με κλώσησαν άγρια. Αυτό κράτησε κάμποσο. Κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε έως ότου έφυγε από τον τόπο της επίθεσης. Κάποιοι ντόπιοι οι οποίοι διαφώνησαν με αυτό που μου έκαναν τα άτομα που μου επιτέθηκαν με φρόντισαν.»

Ο Μ. Τράμερ έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

– Δεν έχω ποτέ εργαστεί για ΜΚΟ

– Η βάρκα οδηγήθηκε στο λιμάνι από το Λιμενικό αφότου έσπασε η μηχανή της σήμερα το πρωί

– Ήμουν στην πραγματικότητα σε μια προβλήτα απέναντι στο Λιμάνι καθώς αυτό συνέβη, οπότε δεν βοηθούσα κανέναν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…