Η ενέδρα θανάτου που στήθηκε στον Γιώργο Καραϊβάζ και η χαριστική βολή

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες της στυγερής εκτέλεσης του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβαζ, έξω από το σπίτι του. Εν ψυχρώ δολοφονία με σιγαστήρα και 9άρι πιστόλι  και η χαριστική βολή  

5279577

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έγινε με ένα 9άρι πιστόλι. Οι   δύο δράστες, είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον δημοσιογράφο, λίγα λεπτά αφότου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στο οποίο κατευθυνόταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν μπορούσε να παρκάρει το αυτοκίνητό του (ένα μαύρο τζιπ Cherokee)  στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας και γι’ αυτό έψαξε να βρει θέση να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε παρκάκι πολύ κοντά στο σπίτι του και  οι δολοφόνοι που  τον παρακολουθούσαν,  όταν βρήκαν την κατάλληλη στιγμή τον γάζωσαν.  Ο συνοδηγός έριξε περισσότερες από 10 σφαίρες, πέντε από τις οποίες τον βρήκαν στο κεφάλι και τον θώρακα.

Η δολοφονία του έγινε 5 μέτρα από το σημείο, όπου άφησε το αυτοκίνητό του. Στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν η γυναίκα και ο γιος του. Την υπόθεση που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αφού τον πυροβόλησαν έριξαν και την χαριστική βολή – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη (Newsbomb.gr/ΕΡΤ), Αλέξανδρο Καλαφάτη που κατέγραψε την μαρτυρία γειτόνισσας η οποία επέστρεφε από την λαϊκή, είδε στο πεζοδρόμιο, πεσμένο μπρούμητα, τον δημοσιογράφο. «Την ώρα που ήρθα εγώ είχε τελειώσει δεν πρόλαβα την μηχανή», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και πρόσθεσε «το αίμα ήταν φρέσκο. Ήμουν στη λαϊκή και γυρίζοντας πήγα να παρκάρω στο σημείο που ήταν πεσμένος». Η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε πως ήταν κάποιος που είχε λιποθυμήσει και σκέφτηκε να μην πάει κοντά στο σημείο για να παρκάρει, λέγοντας «όπως προχώρησα είδα το αίμα ρέει. Ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμητα γι αυτο νόμιζα ότι κάποιος ίσως λιποθύμησε. Ήταν πεσμένος κάτω», ανέφερε και συνέχισε:

«Παρκάρω το αυτοκίνητο, επειδή ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου μέσα στο πάρκο που καθαρίζανε, πήγα αμέσως και τους ρώτησα τι έγινε ρε παιδιά “πέρασε μια μηχανή τον πυροβολήσανε και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή και στη συνέχεια έφυγαν“»

«Τον είδα στο πεζοδρόμιο είχε κατέβει ίσως από το αυτοκίνητο, είχε μάλλον μόλις κατέβει», κατέληξε.

 

Άλλος ένας γείτονας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε ότι κανείς από το σπίτι τους που είναι δίπλα δεν άκουσε τίποτα, αναφέροντας πως ο δημοσιογράφος ήταν ένας πολύ καλός γείτονας και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. «Παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας δίπλα δίπλα», είπε χαρακτηριστικά ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «είναι σοκαριστικό » και τόνισε ότι κανείς δεν άκουσε τίποτα από το σπίτι.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…