Η… ενάρετη Δεξιά

Το πού θα στοχεύσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης στην προεκλογική περίοδο φάνηκε από την πρώτη στιγμή...

4871084

Το πού θα στοχεύσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης στην προεκλογική περίοδο φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Τον χορό θα σύρουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, οι δύο από τους τρεις υπουργούς που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δηλαδή ο Αδωνης Γεωργιάδης και ο Θ. Πλεύρης-ο τρίτος, ο Μάκης Βορίδης μάλλον θα επιλέξει για τον εαυτό του τον ρόλο του καθοδηγητή στο ιδεολογικό πεδίο με εξίσου ακραίες απόψεις αλλά με πιο σοφιστικέ ύφος, οι υπουργοί που κάποτε ήταν στο ΠΑΣΟΚ (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος) και τα τέσσερα χρόνια λειτούργησαν σαν ασπίδες για τον ευεργέτη τους κάνοντας για λογαριασμό του τη «βρόμικη» δουλειά, καθώς και οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που χρωστάνε τις θέσεις που έχουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα τον υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια (μεταφορικώς και κυριολεκτικώς) γιατί ξέρουν ότι χωρίς αυτόν στην ηγεσία του κόμματος δεν θα επιβιώσουν ούτε κομματικά ούτε πολιτικά.

Αυτή η ομάδα κρούσης θα πλαισιωθεί από δημοσιολόγους των συστημικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι θα εκλογικεύουν τις πολιτικές της Δεξιάς, θα κινδυνολογούν για να φοβίσουν τους αναποφάσιστους και αυτούς που θα ψηφίσουν στις πρώτες εκλογές ανεπηρέαστοι από τη θεωρία περί χαμένης ψήφου, θα δαιμονοποιούν τους πολιτικούς αντιπάλους της, θα αποθεώνουν τον Μητσοτάκη παρουσιάζοντάς τον ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα και θα επιχειρήσουν να πείσουν τους πολίτες ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας παράγουν αστάθεια και ιδιαίτερα εκείνες οι κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν ως κόμμα-κορμό το κόμμα των ανεπρόκοπων και των οπισθοδρομικών.

Πρώτο μέτωπο θα είναι ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας της Δεξιάς. Πλήθος τα στοιχεία -άλλα πειραγμένα, άλλα κατασκευασμένα -που υποτίθεται πως θα αποδεικνύουν ότι η Δεξιά τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τους άλλους παντού. Και στην οικονομία και στο κράτος δικαίου και στην ασφάλεια και στην πάταξη της διαφθοράς και στην ισονομία και στη διαφάνεια και στη λογοδοσία.

Τα ψέματα θα βγάζουν μάτια και τα γεγονότα θα χλευάζουν τους ισχυρισμούς της Δεξιάς, αλλά στο μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι η αλήθεια δεν θα φτάσει στο ευρύτερο ακροατήριο. Θα φροντίσουν γι’ αυτό οι φίλιες δυνάμεις στην περιοχή της ενημέρωσης που έχουν πριμοδοτηθεί από τη λίστα Πέτσα και από πολλές άλλες κρυφές λίστες.

Η ανίερη συμμαχία μεταξύ του συστήματος Μητσοτάκη και της διαπλοκής κλονίστηκε με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες από εκπροσώπους και των δύο πλευρών για να πέσουν οι τόνοι και να ενωθούν οι δυνάμεις απέναντι στον κοινό εχθρό.

Το δεύτερο μέτωπο θα αφορά την ηθική. Η Δεξιά δεν θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι είναι η ενάρετη παράταξη -θα σηκωθούν και οι πέτρες- αλλά ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί της είναι μια από τα ίδια. Λαμογιές αυτή, λαμογιές και οι άλλοι. Θα ανασυρθούν από τα συρτάρια παλιές ιστορίες.

Το σπίτι του Ραγκούση, η βίλα του Τσίπρα, το γραφείο ρουσφετιών του Νίκου Παππά, του Σπίρτζη και του Κατρούγκαλου, τα λεφτά του Μαδούρο και ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι επαγγελματίες χειραγωγοί.

Τους αφήνει παγερά αδιάφορους ότι για κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο. Τους αφήνει παγερά αδιάφορους ότι οι διακινητές αυτών των ιστοριών ανακάλεσαν, ζήτησαν συγγνώμη, επανόρθωσαν και κάποιοι απολύθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζονταν.

Αυτό που τους νοιάζει είναι να κυκλοφορεί το δηλητήριο και να εδραιωθεί η εντύπωση ότι η Δεξιά είναι καλύτερη στη διαχείριση του συστήματος και η Αριστερά στην εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει κι αυτή μπόλικες κηλίδες λαμογιάς. Συμπέρασμα; Εξυπνοι και αποτελεσματικοί οι δεξιοί, ανεπρόκοποι και οπισθοδρομικοί οι αριστεροί. Το λέει και το… λεξικό του Αδ. Γεωργιάδη.

Ανάγωγα

Αντιγράφω από το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: «Η νάρκη θαλάσσης είναι ένας αυτόματος υποβρύχιος ή επιπλέων μηχανισμός που εκρήγνυται όταν ένα σκάφος προσκρούσει σ’ αυτήν ή, όταν πρόκειται για μαγνητική ή πιέσεως ή ακουστική, όταν διέλθει κοντά από αυτήν». Δεν είναι κακή ιδέα. Με φράχτες στον Εβρο και νάρκες στο Αιγαίο το «οχυρό Ελλάς» θα είναι απόρθητο.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr