Η εμμονή με τα κινητά μας τηλέφωνα σε ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης

Στον σύγχρονο κόσμο, ένα μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μας αφιερώνεται στο κινητό τηλέφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα. 

NewsRoom 11/12/2018 | 19:41

Η διαπίστωση ότι η ζωντανή επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους συρρικνώνεται δραματικά μέσα από αυτή την πρακτική έχει συγκινήσει και στο παρελθόν την καλλιτεχνική κοινότητα. 

Η απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους φαντάζει όλο και πιο μεγάλη, σε μία εποχή που τα κοινωνικά προβλήματα διογκώνεται και η απομόνωση μέσα από τις οθόνες των τηλεφώνων διεμβολίζει ακόμα περισσότερο τη δημιουργία κοινοτήτων. 

Μικρογραφία

To Light Festival που διοργανώνεται στο Άμστερνταμ είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και πραγματοποιείται από το 2012. 

Οι καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ δημιουργούν έργα και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις με φως, "φωτίζοντας" έτσι κοινωνικές καταστάσεις και περιεχόμενα. 

Μικρογραφία

Η Gali May Lucas συνεργασία με τη γλύπτρια Karoline Hinz δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης με ανθρώπους που κάθονται δίπλα δίπλα αλλά ο καθένας είναι προσηλωμένος στη δική του οθόνη, ενώ το φως πέφτει πάνω στα πρόσωπα τους. 

Μικρογραφία

"Καθώς πηγαίνω στη δουλειά μου κάθε πρωί βλέπω ανθρώπους χαμένους στο φως που δημιουργούν οι οθόνες τους. Στα πάρκα, στο μετρό, στα εστιατόρια, κανένας σχεδόν δεν μιλάει στον διπλανό του". 

Μικρογραφία
Μικρογραφία