Η ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση γονέων σε εκπαιδευτικό 

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σάμου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης και προπηλακισμού των δασκάλων και καθηγητών στη συνέλευση των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Σάμο, από μία μικρή ευτυχώς, αλλά ηχηρή μειοψηφία γονέων.

b2606b368457d75a985f51e6f1bfd35a XL

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ τονίζει: «Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε στο πρόσωπο του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Φώτη Μαντζώρο, κατά την απόπειρά του να διαβάσει ομόφωνη απόφαση των δασκάλων της Σάμου, σχετική με το θέμα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία: τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εκμετάλλευση. Είναι αγώνας ενάντια στο (νεο) φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Για σχολεία ανοιχτά, με μόνιμο προσωπικό από την αρχή της χρονιάς, που θα υπηρετούν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Σταθερή επιδίωξή μας αποτελεί η δημιουργία ενός μετώπου από δασκάλους, μαθητές και γονείς που θα αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλάι όλων των γονιών που παλεύουν για:

να καλυτερέψουν οι υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών κτιρίων

να καλυφθούν έγκαιρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλα τα κενά με δασκάλους και καθηγητές με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς

αλλά είμαστε απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι το δικαίωμα στη μόρφωση στους σχολικούς χώρους είναι υπόθεση σχετική με τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα ή τη θρησκεία των παιδιών.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η δίχως σοβαρό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πολιτική για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους όλους όσους υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα στα σχολεία που θα φοιτήσουν».

Πηγή: samostoday.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…