Η Ελληνοφρένεια «δικάζει» Μητσοτάκηδες: «Πώς έριξαν τη Χούντα»

Βίντεο «αφιέρωμα» της Ελληνοφρένειας στον... αντιδικτατορικό αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη

1293146

Στον… αντιδικτατορικό αγώντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη αφιερώνει ένα μονόλεπτο βίντεο η Ελληνοφρένεια.

Βασισμένη στις κατά καιρούς δηλώσεις τους που προκάλεσαν… γέλια ακόμη και στη Βουλή, η Ελληνοφρένεια κάνει μια μίνι αναδρομή στην αυτοηρωωποίηση των παιδιών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

54 χρόνια από το πραξικόπημα αξίζει να θυμηθούμε πόσο έχει υποφέρει ο οίκος Μητσοτάκη από τη δικτατορία. Γιατί γελάτε κύριοι;

«Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται. Και, στον δρόμο της Ευρώπης, η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter για τη χθεσινή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

Γιατί αν δεν μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας ποιος θα μιλήσει; Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στα έδρανα της Βουλής πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία.

Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη το 2016 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτόξευσε τη συγκεκριμένη δήλωση απαντώντας σε κριτική του Νίκου Βούτση. Στη συνέχεια της δήλωσης μάλιστα ο Κυριάκος αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων ...“γιατί γελάτε κύριοι;”.

Η αντιστασιακή εποποιία της οικογένειας Μητσοτάκη όμως δεν σταματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανάλογες αγωνιστικές περγαμηνές έχει να επιδείξει και η Ντόρα.

Τον Νοέμβριο και στην τηλεόραση του ΜEGA η Όλγα Γεροβασίλη επέκρινε τη βάρβαρη αστυνομική καταστολή τονίζοντας πως «Είδαμε ένα κρεσέντο βίας, έδειχναν να απολαμβάνουν τη βία και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν. Η αστυνομία δήλωσε ότι της λύθηκαν τα χέρια όταν βγήκε η ΝΔ».

Καλεσμένη στο δελτίο ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη που χωρίς καμία αιδώ απάντησε… «Τα ελληνικά σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα προσέχουμε τι θα πει χούντα; Το να λέτε μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση χούντα…Τη Χούντα την έχω πολεμήσει».

Το μάθημα ιστορίας ωστόσο οφείλει να ξεκινήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Γιατί εξάλλου να κάτσει στη χώρα να «υποστεί» τη δικτατορία;  Αυτά είναι για τον απλό λαό, για τους καθημερινούς πραγματικούς ήρωες.

Λίγο αργότερα πήγε να τον συναντήσει  στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του. Κάπως έτσι ο Κυριάκος βρέθηκε εξόριστος στο Παρίσι 6 μηνών βρέφος.

Γιατί γελάτε κύριοι..;;

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…