Η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν (video)

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της αφού βρίσκονται στη χώρα 40.000 υπήκοοι από το Αφγανιστάν»

5009047

Μόνο εάν αποφασίσει η Ευρώπη να γίνουν κάποιες νόμιμες μετεγκαταστάσεις, και μάλιστα, μόνο ευπαθών ομάδων, μόνο τότε θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση να «βάλη πλάτη» στον λαό του Αφγανιστάν που αβοήθητος τρέχει να ξεφύγει από τα χέρια των Ταλιμπάν.

Όπως είπε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ελλάδα κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες θα υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν συνορεύει με το Αφγανιστάν και επανέφερε την κυβερνητική θέση σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα, ιδιαίτερα για τους Αφγανούς πρόσφυγες, όπως σημείωσε ο Νότης Μηταράκης.

Στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε το δόγμα της κυβέρνηση που σύμφωνα με τον ίδιο συνοψίζεται στη φράση «αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική», σημείωσε ότι η χώρα μας δεν θα γίνει πύλη εισόδου για παράτυπους Αφγανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Τέλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της αφού βρίσκονται στη χώρα 40.000 υπήκοοι από το Αφγανιστάν εκ των οποίων οι 20.000 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και οι άλλοι 20.000 έχουν αιτηθεί ασύλου.

Είναι σαφές, ότι η ανθρωπιστική κρίση με θύματα αβοήθητους ανθρώπους δεν αρκεί για να μετακινηθεί πολιτική η κυβέρνηση, η οποία εμμένει στο δόγμα των σκληροπυρηνικών της Ε.Ε. για άρνηση προστασίας στους Αφγανούς πρόσφυγες και να ρίχνει την ευθύνη για την υποδοχή και προστασία των προσφύγων στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης, δηλαδή την λογική της αποτροπής, κινείται ολόκληρη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν αναμένεται ενίσχυση φύλαξης των συνόρων στον Έβρο και τα νησιά.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη και έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδερφής…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…