Newsroom

Newsroom

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μεταμόρφωσε το ιστορικό Σινέ Ελευσίς σε έναν σύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού

Η Ελευσίνα αποκτά τον 1ο σύγχρονο Κλειστό Πολυχώρο Πολιτισμού και αναγεννάται ένας χώρος ορόσημο για την πόλη

Σινέ Ελευσίς photo 6

Η Ελευσίνα απέκτησε τον δικό της πολυχώρο πολιτισμού με τον εμβληματικό κινηματογράφο Σινέ Ελευσίς χάρη στην προσφορά της HELLENiQ ENERGY, να μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, υψηλών προδιαγραφών. Τα εγκαίνια του ιστορικού χώρου, που στεγάζεται επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σωτηρίου, και επαναλειτούργησε μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν επισήμως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

%CE%A3%CE%B9%CE%BD%CE%AD %CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%AF%CF%82 photo 1 scaled

Στιγμιότυπο από το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων. Διακρίνονται (από αριστερά) ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Κωνσταντίνος Πανάς, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της «2023 Ελευσίς» Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης κα Νανά Σπυροπούλου και ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Νίκος Βιλλιώτης.

Το εμβληματικό κτήριο της Ελευσίνας άνοιξε τις πύλες του το 1963 και ήταν σημείο αναφοράς για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, μέχρι το 1988 που σταμάτησε τη λειτουργία του. Τον Δεκέμβριο του 2022, το ακίνητο αγοράστηκε από τον Δήμο Ελευσίνας και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας – ELEUSIS 2023». Τον Ιούνιο του 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του με τη χρηματοδότηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, θυγατρικής εταιρείας της HELLENiQ ENERGY, και σήμερα πλέον, 6 μήνες αργότερα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κλειστός πολυχώρος πολιτισμού στην Ελευσίνα.

Σινέ Ελευσίς photo 5

Άποψη κτηρίου «Σινέ Ελευσίς» – εσωτερικός χώρος
Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού πολλαπλών χρήσεων, συνολικής έκτασης 1.109 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας περίπου 800 ατόμων, ο οποίος έρχεται να δώσει και πάλι ζωή στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς. Η μελέτη που έγινε άφησε αναλλοίωτη την ιστορική ταυτότητα του κτηρίου με εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, που ανέδειξαν περαιτέρω τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του, ενώ έγιναν έργα προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης εξαερισμού και πυρόσβεσης εκσυγχρονίστηκαν πλήρως, ακολουθώντας τα διεθνή και εθνικά πρότυπα.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και Αθανάσιος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Νίκος Βιλλιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κωνσταντίνος Πανάς, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Κωνσταντίνος Πανάς δήλωσε: «Ως σταθερός αρωγός των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και Μέγας Χορηγός της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε στον Δήμαρχο και το λαό της Ελευσίνας τον νέο υπερσύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού, ώστε να αποτελέσει την καρδιά της κοινωνικής ζωής της πόλης, όπως για δεκαετίες αποτέλεσε το Σινέ Ελευσίς. Αυτό το έργο ορόσημο που αποτελεί επένδυση στο παρόν, παρακαταθήκη για το μέλλον και ένα συνδετικό κρίκο με το παρελθόν, μια επένδυση στον Πολιτισμό και στις υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής. Στη HELLENiQ ENERGY στηρίζουμε τον πολιτισμό με όλη μας την ενέργεια. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη.»