ΧΚ

Χρήστος Κουτσονάσιος

Η Ελλάδα σύρεται σε διάλογο με την Τουρκία για να μαλακώσουν «οι σκληρές θέσεις της»

Ούτε φρεγάτες, ούτε αναδρομικά και διάλογος εφ' όλης της ύλης με την Τουρκία υπό την εποπτεία της Γερμανίας

foto ape mpe 605

Ο κ. Δένδιας αρμόδιος Υπουργός των Εξωτερικών μαθαίνει από τον… Τσαβούσογλου ότι ο πρωθυπουργός του έστειλε απεσταλμένη στο Βερολίνο και άρχισε μυστικές συνομιλίες εφ’ όλης της (τουρκικής) ύλης με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν. Δηλαδή είτε βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών είτε όχι δεν έχει καμία σημασία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος Υπουργός Άμυνας μαθαίνει από τα παραπολιτικά των εφημερίδων ότι εν μέσω κρίσης ο πρωθυπουργός τον έχει γραμμένο αρμοδίως και μιλάει απευθείας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σαν να μην υπάρχει υπουργός Άμυνας! Παράλληλα κάνει την εκπληκτική δήλωση ότι αγνοούσε την “NAVTEX” του λιμενικού (!!) στο Καστελόριζο.

Ο κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποστολή του Barbaros στην Κύπρο, ενώ συμφωνήθηκε ο ελληνοτουρκικός διάλογος, δήλωσε τα εξής …εκπληκτικά: “Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά (Σ.Σ.: εννοεί το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο). Το καταλαβαίνετε αυτό”. Δηλαδή είναι θέμα των Κυπρίων και όχι δικό μας.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας Θάνος Ντόκος, την 4η Φεβρουαρίου σε συνέντευξη του στην Κυπριακή Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και με την Τουρκία να κορυφώνει την επιθετικότητα της απέναντι στη Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία, μίλησε για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Και το κερασάκι στην τούρτα χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung” αναφέρει ότι Ελλάδα και Τουρκία “Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της (!!!) για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της.Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

Τέλος η Ελλάδα σπάει την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και την αγορά των δύο φρεγατών με την αστεία δικαιολογία ότι το κόστος των φρεγατών ήταν πολύ υψηλό -3,3 δις έλεγαν- και δεν θα άφηνε περιθώρια για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που τα κοστολογούσαν στα 3,9 δις ευρώ. Μόνο που οι συνταξιούχοι από 3,9 δισ. θα πάρουν μόνο 900 εκ. Έτσι ούτε φρεγάτες ούτε αναδρομικά και διάλογος εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία υπό την εποπτεία της Γερμανίας, που διαρρέει στον τύπο ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι σκληρές θέσεις της χώρας για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών, κάτι που αποτελεί για τον “ξιφομάχο” Ερντογάν μία αναμφισβήτητη νίκη κατά την καλή γερμανική εφημερίδα.

Αυτά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

*O Χρήστος Κουτσονάσιος είναι δικηγόρος

Πηγή: Facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…