Η Ελλάδα στέλνει ξανά όπλα για να «εξοπλίσει την Ουκρανία» - Τι αποκάλυψε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά

NewsRoom 24/05/2022 | 11:42

Επιμένει στο να εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λ. Όστιν, 47 κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα δεσμεύθηκαν «για νέες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κατά πλοίων, στο πλαίσιο μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας να εξοπλίσει την Ουκρανία».

«Πολλές χώρες δωρίζουν πυρομαχικά πυροβολικού που χρειάζονται, συστήματα παράκτιας άμυνας, τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Άλλες ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Ουκρανίας και τη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, χθες Δευτέρα.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας είναι ανάμεσα στις χώρες, όπως την Ιταλία, τη Νορβηγία και την Πολωνία που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, καθώς αυτά τα όπλα έχουν γίνει κρίσιμα στη μάχη της Ουκρανίας με τη Ρωσία στην επίπεδη, ανοιχτή ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

«Όλοι εδώ καταλαβαίνουν τα διακυβεύματα αυτού του πολέμου που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Όστιν.

Επιπλέον, οι πύραυλοι Harpoon από τη Δανία, μαζί με επιθετικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και συστήματα πυραύλων από την Τσεχική Δημοκρατία, ήταν μεταξύ της βοήθειας που ανακοινώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να πληρώσει ακριβό τίμημα για τη βαρβαρότητά του στην Ουκρανία».