Η Ελλάδα στα χνάρια του Τραμπ; Δίωξη εκπαιδευτικού για αντιρατσιστικές αναρτήσεις

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την ακροδεξιά «γραμμή» Τραμπ για στοχοποίηση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος είναι κάτι παραπάνω από πραγματική

NewsRoom 04/06/2020 | 15:51

Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής και μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης ξεκίνησε, με τη μορφή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται η Διεύθυνση,  η Προκαταρκτική Εξέταση διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο εκπαιδευτικός τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα λόγω αναρτήσεων με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο στο facebook στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, πρόκειται στην πραγματικότητα για πολιτική δίωξη, καθώς είναι ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και δραστηριοποιείται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού  της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας τού είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία, ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τους εκπαιδευτικούς ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, δεν είναι η μόνη περίπτωση στοχοποίησης της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης το τελευταίο διάστημα, καθώς ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος ενός άλλου μέλους του Συντονιστικού της, Γιάννη Κούτρα, γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την υγεία. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δε θα περάσουν», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη, όπως και τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού.