Η Ελλάδα ψηφίζει τον πρόεδρα

 Ο αδάμαστος πολίτης ψηφίζει με κριτήριο τη μπάλα και η αθλιότητα των ποδοσφαιρικών σκανδάλων ξεπλένεται με εκλογικό συγχωροχάρτι

EK Kerkida

Tα αποτελέσματα της 26ης Ιουνίου υπήρξαν αποκαρδιωτικά, αλλά η δεύτερη εκλογική Κυριακή βρήκε τρόπο να σκορπίσει ακόμα περισσότερη μελαγχολία και να καπελώσει την πρώτη. Άλλο να παρακολουθείς τη Δούρου να καταρρέει, άλλο να βλέπεις τον Πατούλη να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο. Το πρώτο εξηγείται, το δεύτερο δεν υποφέρεται.

Το χρίσμα για τη διεκδίκηση της περιφέρειας που η Νέα Δημοκρατία είχε τη νίκη σχεδόν βέβαιη, για τους γνωστούς λόγους, φρόντισε να το δώσει όχι σε κάποιον αξιόλογο, που σίγουρα θα έχει και τέτοιους, αλλά σε έναν πολιτευτή καρικατούρα.

Ήταν σαν να μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. «Να δεις που αυτοί θα σας κάνουν και Πατούλη να ψηφίσετε». Η απόσταση μέχρι τον Μπογδάνο και τον Ψαριανό είναι στο εξής μηδαμινή. Αν υπάρχει.

Αλλά το χειρότερο είναι το χουνέρι που μας επιφύλαξαν οι δημοτικές εκλογές. Ο πάνσοφος ψηφοφόρος ος τα πανθ’ ορά απέδειξε το αλάνθαστο κριτήριό του εκλέγοντας δημαρχαίους σε μεγαλουπόλεις με γνώμονα τη μπάλα. 

Ναι, τη μπάλα. Αυτή που κάποιος ονόμασε πόρνη, χωρίς να υποψιάζεται ότι η πόρνη θα μετέτρεπε τη χώρα σε μπορντέλο.

Στον Πειραιά βγήκε για δεύτερη πενταετία ο Γιάννης Μώραλης, σκαρφαλωμένος πάνω στους στιβαρούς ώμους του «δημοτικού συμβούλου» Βαγγέλη Μαρινάκη, πάνω απ’ όλα θρυλάρα, νο πολίτικα και γιασάν του μάγκα του Κούλη. Πριν ακόμη παιανίσει τις επινίκιες δηλώσεις του ο σκιώδης δήμαρχος του λιμανιού, η γενική γραμματεύς του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, βρέθηκε στα ψηφοδέλτια του Μητσοτάκη εν όψει βουλευτικών εκλογών, υποψήφια λέει για υφυπουργός Αθλητισμού.  

Το μαρινακέικο μπορεί να έχει άλλες βλέψεις, πολύ πιο σοβαρές, αλλά το ποίμνιό του καταλαβαίνει μόνο από μπάλα και ψηφίζει «τον πρόεδρα». Οι ίδιοι αμνοί θα ψηφίσουν μεθαύριο τον Στηβ Γιατζόγλου, διάδοχο του Ευρωπαίου Λαγού στα Χρυσαυγίτικα του Πειραιά: τον μετανάστη που εχθρεύεται τους μετανάστες.

Η μύγα στο γιαούρτι του Ευάγγελου ήταν η εκλογή του άσπονδου εχθρού Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και αυτόν τα ορφανά του ποδοσφαιρικά κόκκινου Σωκράτη τον ψήφισαν, όχι τα εγγόνια του πολιτικά κόκκινου παππού Πέτρου. Ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος και αδιαίρετος, θα σκέφτηκαν.

Πάνω, στη Θεσσαλονίκη, οι ειδήμονες στοιχημάτιζαν από την πρώτη Κυριακή ότι ο δήμος θα κατέληγε όχι στον προπορευόμενο Νίκο Ταχιάο, αλλά στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Διότι, έλεγαν, «θα τον ψηφίσουν οι Παοκτσήδες», δηλαδή τα αφεντικά της πόλης.

«Η Τούμπα μίλησε», πανηγύρισαν οι γνωρίζοντες, μετά την 66άρα του Ζέρβα. Έχασε ο άνθρωπος του Μαρινάκη και νίκησε ο άνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη. Γιος, άλλωστε, παλαιού προέδρου του ΠΑΟΚ ο Ζέρβας. Του ανθρώπου που απέτρεψε τη μεταγραφή του Γιώργου Κούδα στον Πειραιά.

Ο ίδιος ο Κούδας σάρωσε στη σταυροδοσία και έπιασε στασίδι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ένας αριστερός αυτός, στο ψηφοδέλτιο του τρίτου δεξιού του τριγώνου Γιώργου Ορφανού. Ο αδελφός του τελευταίου υπήρξε συμπαίκτης του Κούδα, αλλά δεν σας λέω σε ποια ομάδα, για να έχετε αγωνία.

Στις βουλευτικές καταφτάνει επίσης, απ’ ευθείας από το γραφείο Επικοινωνίας του “Δικεφάλου”, δεξί χέρι του Ιβάν και ισχυρό χαρτί της Φώφης στον αντιβενιζελικό αγώνα, ο Κυριάκος Κυριάκος. Γιατί να αρκεστείς σε έναν Κυριάκο, όταν μπορείς να έχεις τρεις; 

Το γκολ της τελευταίας στιγμής με το οποίο ανανέωσε τη θητεια του στην Ευρωβουλή ο Θοδωρής Ζαγοράκης συμπλήρωσε το πανηγυρικό κλίμα, σε συνδυασμό μάλιστα με την ήττα του αξιόλογου μεν, Ολυμπιονίκη μεν, «Αρειανού» δε, Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

Κάπως έτσι, κλειδώθηκε στο χρονοντούλαπο η εποχή του επίσης αξιόλογου, επίσης Αρειανού, Γιάννη Μπουτάρη στην ταλαίπωρη συμπρωτεύουσα. Αμφιβάλλει κανείς, ότι θα έβγαινε δήμαρχος ο ίδιος ο Ιβάν, αν έβαζε υποψηφιότητα; Ή ο Λουτσέσκου; Όταν καεί το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο, να με ειδοποιήσετε να βγάλω εφεδρικά από την κατάψυξη.  

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βασιλόπουλος αποκαθηλώθηκε στολισμένος με κατάρες, επειδή συγκρούστηκε με τον λαό της ΑΕΚ. Δεν συγχωρούνται, τέτοια αμαρτήματα. Στη θέση του εξελέγη ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ευλογημένος από τον Μελισσανίδη, δεξιούλης σε προσφυγομάνα συνοικία βέβαια, αλλά δεν βαριέσαι, πάνω από όλα η Αεκάρα και η Αγιά Σοφιά.

Στην Αθήνα κατατροπώθηκαν οι κορμοράνοι που ναρκοθετούν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και γέμισε το χωράφι με άσχετα τριφυλλάκια, από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη μέχρι την κόρη του Δομάζου και οσονούπω τον Τάκη Φύσσα. Με έναν ανηψιό του νέου μεσσία στον δημαρχικό θώκο, το πράσινο νερό θα μπει στο αυλάκι, ώστε να δικαιωθεί και ο αγώνας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

Ο «κίτρινος» Χρήστος Αρδίζογλου δεν μπόρεσε να εκλεγεί, αφού διάλεξε λάθος συνδυασμό (τους κορμοράνους) και κυρίως λάθος πόλη. Πιθανότατα έχασε το τρόλεϊ για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πραγματική τραγωδία είναι ο δεύτερος θρίαμβος του «ανεξάρτητου» και «αντισυστημικού» Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 55 τοις εκατό. Επιχείρησα να ανιχνεύσω τα κριτήρια των ανθρώπων που τον επανεξέλεξαν, αλλά ο κουβάς γέμιζε γρήγορα και δεν άντεχα να τον αδειάσω.

«Είναι και η μπάλα στη μέση», μου έλεγαν. Φυσικά είναι και η μπάλα στη μέση. Πού θα ήταν δηλαδή, στην άκρη; Μπορεί να έβγαλε όνομα παγκοσμίως το ποδόσφαιρό μας ως άντρο ακραίας διαφθοράς, αλλά οι πολίτες δεν χαμπαριάζουν από Κοριόπολις, στημένα και χουλιγκαναριό.

Κορώνα στο κεφάλι τους, τους έχουν τους πρωτεργάτες των σκανδάλων. Και αν κάποια  κυβέρνηση θελήσει να τους κουνηθεί, έστω για την τιμή των όπλων, θα εξοστρακιστεί στο πυρ το εξώτερον για να συνετιστεί.

* Kαι μία επανόρθωση: Στην αρχική εκδοχή του κειμένου είχε γραφτεί εκ παραδρομης ότι η Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι σύζυγος του προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, κάτι που, προφανώς, δεν ισχύει. O αρθρογράφος ζητάει συγγνώμη για το αθώο σφάλμα. 

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…