Newsroom

Newsroom

Η Ελλάδα που ξέρουμε και η Ελλάδα του Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέσω διαγγέλματος-επικοινωνιακού πυροτεχνήματος στο οποίο παρουσίασε μια εικόνα…

samaras2

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέσω διαγγέλματος-επικοινωνιακού πυροτεχνήματος στο οποίο παρουσίασε μια εικόνα της Ελλάδας η οποία καθόλου δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα πιάνει τους στόχους που της έχουν τεθεί, σταθεροποιείται και η θέση της θωρακίζεται, υποστηρίζοντας πως σε λίγο η χώρα μας δεν θα εξαρτάται από μνημόνια, αλλά θα είναι ισχυρή και θα δίνει προοπτική στους ανθρώπους της μέσω της παραμονής της στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε, εξάλλου, να πείσει ότι οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα έως τα τέλη του 2014, από τους οποίους 4.000 έως το τέλος της φετινής χρονιάς, δεν είναι ανθρωποθυσίες, επισημαίνοντας πως θα πρόκειται για εργαζομένους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα ή θα φύγουν οικειοθελώς ή οι θέσεις τους θα καταργηθούν. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως οι εκδιωχθέντες θα αντικατασταθούν με ίσο αριθμό νέων με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ προσπάθησε να ξορκίσει το «δαίμονα» της ανεργίας κάνοντας μνεία σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία στην ουσία αποτελούν προσωρινά ημίμετρα.

script type=”text/javascript”>