Η Ελλάδα καίγεται και ο Μητσοτάκης εμφανίζεται αισιόδοξος-«Υπήρξε πολύ καλύτερος συντονισμός…από πέρυσι»

Ο εξαφανισμένος επί 30 ώρες πρωθυπουργός εμφανίστηκε για να κάνει και τον ειδικό ενώ υπερηφανεύτηκε την ώρα που υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα και έχουν χαθεί περιουσίες

5647733

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, θα έχουμε περισσότερα, όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό έργο της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικώς μετά την ενημέρωση που έλαβε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου μετέβη εκ νέου αργά το απόγευμα.

Στις ίδιες δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα. Μάλιστα ο ίδιος υπερηφανεύτηκε λέγοντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, αλλά και πως με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι ότι η κυβέρνηση είναι μία ομάδα με πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού. Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από την διαχείριση των πυρκαγιών, απάντησε: «Δεν θα κάνω καμιά αξιολογική κρίση την ώρα της μάχης. Μπορώ να πω με βεβαιότητα έχοντας αποκτήσει μία σχετική εμπειρία έχοντας διαχειριστεί τις περσινές πυρκαγιές, υπάρχει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Όλοι οι αρμόδιοι είναι μία ομάδα, είναι μία ομαδική αποστολή, το γεγονός ότι όλοι είμαστε εδώ σε ένα υπερσύχρονο επιχειρησιακό κέντρο, έχοντας εικόνα, έχοντας πληροφορία, αυτή είναι η πεμπτουσία του συντονισμού ο οποίος είναι τόσο απαραίτητος σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προχωρώντας σε ένα ακόμα κυβερνητικό σόου δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες.

Τέλος ο πρωθυπουργός  ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους αστυνομικούς και τους πολίτες που αψήφησαν τις εντολές για εκκένωση για την αυτοθυσία τους και την μάχη που έδωσαν στο πεδίο για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Να θυμίσουμε τις ίδιες ευχαριστίες είχε κάνει και πέρυσι αντίστοιχα στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και Εύβοιας, μόνο που τις ξέχασε λίγες μέρες αργότερα στέλνοντας την αύρα…να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των πυροσβεστών!

 

 

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους