Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο προχώρησαν σήμερα, Τρίτη (21/04), οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά από συνεργασία και συντονισμό με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό, καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), ενώ υπήρχε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).
Από την μεριά του το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω ανάρτησής του στο X σημειώνει ότι:
«Συνεπής με τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του Λιβάνου, ανταποκρινόμενη στην Έκκληση του ΟΗΕ με συγκεκριμένες δράσεις».

«Μέσω της Hellenic Aid, η Ελλάδα έχει:
- Συνεισφέρει 300.000 € στο Ανθρωπιστικό Ταμείο του Λιβάνου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών
- Διέθεσε 500.000 € μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την υποστήριξη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του Λιβάνου
- Παρέδωσε 3 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε 🇱🇧συντονισμό με το 🇬🇷 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την ακλόνητη δέσμευσή της στη σταθερότητα, την κυριαρχία και την ανθεκτικότητα του Λιβάνου, καθώς και στην προώθηση συντονισμένης διεθνούς ανθρωπιστικής δράσης», συμπληρώνει στη συνέχεια.
Διαβάστε επίσης:
Open: Παραίτηση-βόμβα μετά το χαμό Κυρανάκη – Καραμήτρου στον «αέρα» – Στο φως ο διάλογος
Το ακούσαμε και αυτό: Η τοξικότητα «οδήγησε στη Χούντα», είπε ο γαλάζιος Ανδριανός
Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Πρόταση για απαλλαγή του Νίκου Ρωμανού και άλλων 2
Οι εξαποδώ, οι από δω και το ρεζερβουάρ του Καγιέν
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια