Η Ελευθερία Αρβανιτάκη διαβάζει Φλέρυ Νταντωνάκη

Ένα πρωτότυπο ραδιοφωνικό αφιέρωμα σε κείμενα - σκηνοθεσία - παρουσίαση του Αντώνη Μποσκοΐτη στον Μελωδία Ρόδου 103,7 για τα 23 χρόνια απουσίας της Φλέρυς Νταντωνάκη

Newsroom 18/07/2021 | 11:39

Σήμερα, 18 Ιουλίου του 2021, συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο της ερμηνεύτριας Φλέρυς Νταντωνάκη. Ο Μελωδία Ρόδου 103,7 τιμάει τη μνήμη της με ένα πρωτότυπο αφιέρωμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο συνεργάτης μας, Αντώνης Μποσκοΐτης, με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Στην εκπομπή θα ακουστούν ένα κείμενο του Μποσκοΐτη από το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, «Φλέρυ Νταντωνάκη - Η Φεγγαρική Αηδόνα» (εκδόσεις Μικρός Ιανός, 2007), καθώς και μία συρραφή κειμένων του εν είδει μονολόγου για τη φωνή της Αρβανιτάκη: Η Φλέρυ του πανεπιστημίου Μπραντάις και των αμερικανικών φολκ καφέ, του μιούζικαλ «Do I hear a waltz?» και του πρώτου δίσκου στη Vanguard, οι εγγραφές με τον Μάνο Χατζιδάκι στη Νέα Υόρκη του 1970, οι γκουρού, η καταγγελία της χούντας των απριλιανών, οι συνεργασίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιώργο Ποταμιάνο και τον Ηλία Λιούγκο, ο «Μεγάλος Ερωτικός», ο κινηματογραφικός «Ορέστης» του Βασίλη Φωτόπουλου, οι πνευματικές αναζητήσεις και ο επίλογος μιας τρικυμιώδους ζωής που κράτησε 61 χρόνια.

Και ενδιάμεσα ηχογραφήσεις σαν το «Ράμπι - Ράμπι», το «Μάνα μου και Παναγιά», το «Κέλομαί σε, Γογγύλα», τη «Φεγγαροπαρμένη», το «Έλσα σε φοβάμαι» και πολλά ακόμη τραγούδια.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα, 18/7, στις 8 το βράδυ και σε επανάληψη αύριο, Δευτέρα 19/7, στις 3 το μεσημέρι. Η επιμέλεια της όλης ραδιοφωνικής παραγωγής είναι του Δημήτρη Μίχαλου. Μπορείτε να την ακούσετε στους 103,7 για τα Δωδεκάνησα και μέσω του συνδέσμου live24.gr

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3517&fbclid=IwAR0Wr_gaivPDiLHJwf…