Η Ελενη Κούρκουλα έβαλε στο κάδρο και την Μενδώνη και τον Μητσοτάκη υπερασπιζόμενη τον Λιγνάδη

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη σημερινή  δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η ηθοποιός και  πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ελένη Κούρκουλα, που έδωσε πολιτική διάσταση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εμπλέκοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Λίνα Μενδώνη.

kourkoula lignadis 2

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η πρώην πολιτικός και ηθοποιός Ελενη Κούρκουλα προκειμένου να καταθέσει για τον αδελφικό -όπως είπε- φίλο της Δημήτρη Λιγνάδη. H πρώην υφυπουργός μάλιστα έδωσε και πολιτική διάσταση στην υπόθεση, καθώς απέδωσε τις κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και νεαρών ανδρών που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, με απώτερο στόχο να πληγεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Παρακάτω η επίμαχη συνομιλία με τον εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: Είχαν λόγο κάποιο οι καταγγέλλοντες να βλάψουν τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό είναι τα μεγάλο ερώτημα. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που μετά από τόσα χρόνια βιαζόντουσαν να καταγγείλουν το βιασμό τους μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αυτό είναι κάτι που δείχνει «να βγάλουμε το Λιγνάδη από τη μέσω τώρα». Κάποιοι τον ζήλευαν και πάντα είχε μια προσωπικότητα που προκαλούσε φθόνο. Θυμάμαι συνήγορο πολιτικής αγωγής, που έλεγε στη τηλεόραση όποιος είναι να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη να το κάνει τώρα. Θυμάμαι ότι υπήρχε ένας σαν τελάλης και έλεγε «τώρα για τον Λιγνάδη». Τι πιστεύω; Επειδή ήταν διευθυντής του Εθνικού ήθελαν να τον πλήξουν.

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Για να πλήξεις την υπουργό, τον ίδιο, ακόμη και τον πρωθυπουργό. Η υπουργός τον επέλεξε. Όταν επελέγη ο Λιγνάδης για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιλέγει καταχειροκροτούμενος. Όταν έσκασε το #metoo είπαν να η χρυσή ευκαιρία για να φάμε το Λιγνάδη. Δεν είδα κάποιο άνθρωπο σοβαρό να καταγγείλει μέσα από το θέατρο, να τον καταγγέλλει και να πει ότι «με βιάσει μέσα στο καμαρίνι». Αντίθετα, είδα κάποιες περίεργες προσωπικότητες. Άρχισαν κάποιοι να σκέφτονται που δεν ήταν από την πλευρά της κυβέρνησης να μια ευκαιρία να πλήξουμε «τον ζωηρό Λιγνάδη», να τον τελειώσουμε. Και παρασυρόμενα πολλά ΜΜΕ το καταφέρανε. Άκουγα για το ανθρωπόμορφο τέρας εκείνες τις ημέρες…

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι γνωρίζει το κατηγορούμενο από το 1990. «Είμαστε αδελφικοί φίλοι. Τον θεωρώ οικογένειά μου» τόνισε. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν τον είχε δει ποτέ με ανήλικα αγόρια και πως της έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι όταν πληροφορήθηκε ότι επίκειται η σύλληψή του.

Πρόεδρος: Εδώ υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς; Γνωρίζετε τους καταγγέλλοντες είχατε δει κάποιον στο περιβάλλον του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Ποτέ κανέναν. Έπεσε από τα σύννεφα όταν άρχισε όλα αυτό. Εκείνες τις ημέρες ξέσπασε ένα κύμα ότι κάτι θα γίνει με τον Λιγνάδη….

Πρόεδρος: Είχατε διαπιστώσει ότι είναι μεμπτή η συμπεριφορά του; Ότι είχε σχέση με ανήλικα;

Μάρτυρας: Με ανήλικα ποτέ. Με ενήλικους ναι, και γυναίκες και άνδρες. Ξέρω τους δεσμούς του και κορίτσια και αγόρια.

Πρόεδρος: Στις εξόδους σας βλέπατε να περιστοιχίζετε από νεαρά άτομα;

Μάρτυρας: Παιδιά ουδέποτε. Παιδιά ουδέποτε, το ξαναλέω. Με νεαρούς ανθρώπους γυναίκες και άνδρες, βεβαίως.

Πρόεδρος: Πως θα τον χαρακτήριζα γενικά σαν άνθρωπο;

Μάρτυρας: Θα τον χαρακτήριζα -όσο και αν ακουστεί περίεργο σε αυτή την αίθουσα – έναν γλυκό και τρυφερό άνθρωπο.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε: «Για ένα από τους κυρίους που τον κατήγγειλαν και λέει ότι βιάστηκε, ο Δημήτρης στο ημερολόγιο του έγραφε ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ήταν στην Ιθάκη μαζί μου. Είδα κινητό μου ήταν γεμάτο φωτογραφίες από την Ιθάκη μαζί του. Πήγα στην ανακρίτρια και το κατέθεσε. Ο κύρος αυτός είπε μετά ότι μπέρδεψε τις ημερομηνίες, όπως και ένας ακόμη από τους καταγγέλλοντες. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί δεν περίμενε έξι μήνες για να είναι σίγουρος, παρά έπεσε σε όσες ανακρίβειες».

Η κ. Κούρκουλα χαρακτήρισε ακόμη ως άτομο με εμμονή τη γυναίκα – μάρτυρα που κατέθεσε εις βάρος του κατηγορούμενου – «τον βομβάρδιζε με τηλεφωνήματα» είπε – ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί ο κατηγορούμενος. «Κάποιος του την είχε στήσει στο σκοτάδι στο χολ ενώ πήγαινε να μπει στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα άρχισε μια παραφιλολογία ….Αυτό άρχισε αμέσως. Μεταξύ άλλων έλεγαν ότι ο πατέρας κάποιου παιδιού, που κατά τη γνώμη τους, είχε παρενοχλήσει ο Δημήτρης τον μαχαίρωσε. Και αυτό το έλεγαν χωρίς να υπάρχει κάποια μήνυση. Τίποτα από αυτά δεν είναι η αλήθεια. Ο Δημήτρης, όπως και εγώ έπεσε θύμα ανθρώπου που ήθελε να τον ληστέψει» είπε η κ. Κούρκουλα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…