Newsroom

Newsroom

Η Έλενα Ακρίτα για την ενημέρωση Τσιόδρα: «27 άνθρωποι και 23 γυναίκες»

Τον διαχωρισμό μεταξύ κρουσμάτων στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας και της υπόλοιπης επικράτειας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα

4821023

Λίγες λέξεις ήταν αρκετές για την Έλενα Ακρίτα, η οποία επέκρινε με ειρωνικό ύφος τον ρατσιστικό διαχωρισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα που επέλεξε να κάνει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή του ενημέρωση.

Στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων δεν αναφέρθηκε ποτέ, με τη διατύπωση να είναι η εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας και επιπλέον 23 κρούσματα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Είχαμε μέχρι πριν λίγο 49 κρούσματα από το πλοίο αλλά θα σας μεταφέρει ο υπουργός νέα αποτελέσματα που μόλις έμαθε εντός ολίγου γι’ αυτό και δε σας λέω συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Ήταν 1.514 στη χώρα με τα μέχρι πριν λίγο, δεδομένα. Αλλά ο συνολικός αριθμός θα διαμορφωθεί μετά τα τελικά αποτελέσματα από το πλοίο».

Ο καθηγητής επέλεξε να διαχωρίσει τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό με τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο αλλά και τα κρούσματα μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, σαν να μην πρόκειται για ανθρώπους που ζουν στην ίδια χώρα.

Μπορεί σε δεύτερο χρόνο ο διαχωρισμός να έχει ενδιαφέρον για επιμέρους επιστημονικά συμπεράσματα και σχεδιασμό, ωστόσο η εμφανώς ρατσιστική διατύπωση θα έπρεπε να έχει προσεχθεί από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας.

Κι έτσι, το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα τέθηκε με λίγες λέξεις, ως εξής:

«Τα σημερινά κρούσματα ήταν 27 άνθρωποι και 23 γυναίκες»

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…