Η ΕΛ.ΑΣ. αρνείται τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων στη νησίδα του Έβρου προσφύγων την ώρα που επιχειρούν κομάντο

Η αστυνομία ενημέρωσε χθες το απόγευμα ότι πραγματοποίησε επιχείρηση εντοπισμού των προσφύγων, αλλά δεν κατάφερε να τους βρει. Παρ’ όλα αυτά, τους πρόσφυγες επισκέφτηκαν Έλληνες κομάντο, αλλά τους ζήτησαν να γυρίσουν μόνοι τους στην Τουρκία, αλλιώς θα τους γυρίσουν με τη βία.

ek syfklf

Σοκάρουν οι πληροφορίες που μεταδίδει η «Εφ.Συν.»: Τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. αρνείται τον εντοπισμό των 20 εγκλωβισμένων – για τέταρτη μέρα – στη νησίδα του Έβρου προσφύγων, βίντεο της «Εφ.Συν.» έδειξαν κομάντο να πραγματοποιούν επιχείρηση με στόχο τους πρόσφυγες – Στην ομάδα περιλαμβάνονται επτά ανήλικοι και άλλη μία έγκυος γυναίκα.

Απάνθρωπες συνθήκες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη σε χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» βάσει πληροφοριών της εφημερίδας από πρόσφυγες που επικοινωνούν με την ομάδα, 20 Σύροι πρόσφυγες παραμένουν για τέταρτη μέρα στη νησίδα του Έβρου που βρέθηκαν γύρω στις 10:00 το βράδυ του Σαββάτου, αβοήθητοι στο έλεος της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η efsyn.gr, ένα τετράχρονο παιδί έπεσε στο ποτάμι, ενώ μεταφέρονταν στη νησίδα το Σάββατο οι πρόσφυγες και έκτοτε αγνοείται. Στην ομάδα περιλαμβάνονται επτά ανήλικοι και άλλη μία έγκυος γυναίκα.

Οι πρόσφυγες πλέον διανύουν την τέταρτη μέρα παραμονής στη νησίδα, χωρίς νερό και τρόφιμα και με μια έγκυο γυναίκα να αιμορραγεί, ενώ προηγουμένως είχαν προσπαθήσει να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα

Αστυνομία: Αρνούνται τον εντοπισμό των προσφύγων στον Έβρο την ώρα που επιχειρούν κομάντο

Οι πρόσφυγες κατέγραψαν σε βίντεο μεγάλη επιχείρηση με κομάντο και ντρόουν σημειώθηκε από το πρωί της Τετάρτης γύρω στις 10, στη νησίδα του Έβρου όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι. Το βίντεο, έχει στη διάθεσή της η Εφ.Συν.

Ωστόσο, η αστυνομία σε επικοινωνία, το μεσημέρι, με τη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, από την οργάνωση HumanRights360 συνεχίζει να αρνείται ότι έχει εντοπίσει τους πρόσφυγες.

Το πρωί, η οργάνωση κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην επαναπροωθηθούν οι πρόσφυγες, καθώς σε βάρος τους έχει βγει απόφαση απέλασης από την Τουρκία και κινδυνεύουν να καταλήξουν στη Συρία.

Οι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι από το βράδυ του Σαββάτου.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι χθες (15/03) το πρωί η «Εφ.Συν.» ενημέρωσε την Ύπατη Αρμοστεία και τη δικηγόρο της οργάνωσης HumanRights360, Ευγενία Κουνιάκη, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με την ομάδα και ενημέρωσε την αστυνομία κεντρικά και τοπικά για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν, δίνοντας το γεωγραφικό στίγμα τους στη νησίδα και ζητώντας να γίνει άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης και στη συνέχεια υπαγωγής τους στις διαδικασίες υποδοχής και ασύλου.

Ενημέρωσε επίσης το κλιμάκιο της Frontex στην περιοχή, τον Συνήγορο του Πολίτη και το νεοσύστατο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που καταγράφει περιστατικά επαναπροώθησης και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα.

Από την άλλη, η αστυνομία ενημέρωσε χθες το απόγευμα ότι πραγματοποίησε επιχείρηση εντοπισμού των προσφύγων, αλλά δεν κατάφερε να τους βρει. Παρ’ όλα αυτά, οι πρόσφυγες ενημερώνουν ότι πράγματι τους επισκέφτηκαν Έλληνες κομάντο χθες το απόγευμα, στέλνοντας και σχετικό βίντεο, αλλά τους ζήτησαν να γυρίσουν μόνοι τους στην Τουρκία, αλλιώς θα τους γυρίσουν με τη βία.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…