Newsroom

Newsroom

Τα Τέρατα διασχίζουν τον Ατλαντικό!

Beetroot  “The Greek Monsters”

greek monsters

Στις 10 Απριλίου και ώρα 19:00 η διεθνούς φήμης έκθεση της Beetroot  “The Greek Monsters” θα ανοίξει τις πόρτες της στο Atrium του Olympic Center του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης!

Με αυτή την έκθεση η Beetroot, επιχειρεί να προβάλει -με χιούμορ- την καλή εικόνα της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design και της ανάπτυξης γενικώς.

Χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύματα, τα “Greek Monsters” θα παρουσιαστούν στο κέντρο του Μανχάταν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό φωτίζοντας την πιο θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας.

Η έκθεση The Greek Monsters αποτελείται από εγκαταστάσεις, γλυπτά, ειδώλια, ζωγραφικά γκράφιτι υπό μορφή σύγχρονων ζωφόρων αλλά και «αόρατα» τέρατα που γίνονται αντιληπτά μόνο μέσω της τεχνολογίας, όλα εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική μυθολογία και σχεδιασμένα σε έναν νέο-μελανόμορφορυθμό που αναπτύχθηκε ειδικά από τη Beetroot. Τα εκθέματα συμπληρώνονται από υπομνήματα στα οποία αντί να παρατίθενται πληροφορίες για την προέλευση, την ιστορία ή την κατασκευή τους, θα παρουσιάζονται πρωτότυπα ποιήματα για τη φιλοσοφία ή την πρακτική που συμβολίζουν.

Τα Τέρατα αντιπροσωπεύουν όλους αυτούς, που ενώ κάποιοι τους θεωρούν «απροσάρμοστους», παραμένουν εστιασμένοι στην παραγωγικότητα και την εξέλιξη χωρίς να ενδιαφέρονται για το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι κάτω από τις τρέχουσες, ή οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο Κύκλωπας, ο Μινώταυρος, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες και πάνω από είκοσι τέρατα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο τέρας που σχεδιάστηκε ειδικά για την παρουσίαση της έκθεσης στη Νέα Υόρκη, θα σας περιμένουν να τα γνωρίσετε!

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/article/culture/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7…

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…