Η "εκπρόσωπος του Πατριαρχείου" ήταν απατεώνισσα

Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη 49χρονη καθώς μετά από έρευνα της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι προσέγγιζε ηλικιωμένους, είτε παριστάνοντας την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου,…

Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη 49χρονη καθώς μετά από έρευνα της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι προσέγγιζε ηλικιωμένους, είτε παριστάνοντας την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η γυναίκα είχε αποκομίσει 11.530 ευρώ και τιμαλφή αξίας 43.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή της στα σπίτια των ηλικιωμένων, τους ενημέρωνε ψευδώς ότι είχαν κερδίσει σε κλήρωση το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ ή μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία όμως για να τους καταβληθούν, έπρεπε να της επιδεικνύουν τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα προκειμένου να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό. Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της απασχόλησης ή ακόμα και με τη βία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού τους αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε πλαστά χαρτονομίσματα.

Η 49χρονη δρούσε από το Μάρτιο του 2012 στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και των Σερρών ενώ εμπλέκεται σε τριάντα τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων.

Χθες συνελήφθη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από απόπειρα εξαπάτησης 69χρονου.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστείας, κλοπής, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ενώ επιπλέον, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ρόδου και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της ληστείας. Κατόπιν αυτών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: e-saloniki.gr

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…