Newsroom

Newsroom

Η εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων στα χιόνια (εικόνες)

Στο  πυκνό χιόνι στο Σέλι του Βερμίου και σε συνθήκες ορεινού αγώνα και διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές και χιονοδρομιών, εκπαιδεύτηκαν οι Ευέλπιδες της πρώτης σειράς της 4ης τάξης, την περασμένη εβδομάδα. 

1η

Την εκπαίδευση, διάρκειας 5 ημερών, έχει προγραμματιστεί και θα παρακολουθήσει το σύνολο των Ευελπίδων της ΙVης Τάξης, σε 3 διαδοχικές 
εκπαιδευτικές σειρές. Περιλαμβάνει αντικείμενα στρατιωτικής εκπαίδευσης, όπως πορεία σε χιονοσκεπείς περιοχές, προετοιμασία καταυλισμού και διανυκτέρευση σε σκηνές τύπου salewa, αλπικό δίαθλο με ασκήσεις άμεσης αντίδρασης, Βασικές Οδηγίες Επιχειρήσεων (ΒΟΕ) περιπόλου, βολές από  ειδικό όχημα, κ.λπ.

Η χειμερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων, εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, το οποίο έχει σκοπό να αναπτύξει τις στρατιωτικές  αρετές και τη στρατιωτική αγωγή τους, ώστε να διαμορφώσει Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς με στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου,  καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντας τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγέτες με άρτια  επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

 

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…