Newsroom

Newsroom

«Η εκκένωση της Βίλλας Κούβελου δεν υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες»

«Η κατάληψη δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην πόλη και τους περίοικους», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο, Λευτέρης Μαγιάκης.

4984780

Στην εκκένωση της κατάληψης της βίλλας Κούβελου, αναφέρθηκε με δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο, Λευτέρης Μαγιάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, ότι η αστυνομική επιχείρηση δεν ήταν για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά έγινε στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής της οι αντίθετες απόψεις πρέπει να καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα ο κ Μαγιάκης ανέφερε:

«Με εντολή της Κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα το πρωί (17-11-2019) εκκενώθηκε η  Βίλλα Κούβελου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και πολλά χρόνια.

Επί 50 χρόνια η βίλλα Κούβελου ρημάζει, αφού κανένα από τα ΔΣ του Ιδρύματος δεν υλοποίησαν στο ελάχιστο τους κοινωφελείς σκοπούς του κληροδοτήματος. Για τις  ευθύνες των μεγαλόσχημων, μελών των ΔΣ του Ιδρύματος, απέναντι στο Νόμο, την κοινωνία και τις διαθέτριες, το δόγμα “νόμος και τάξη” της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει εφαρμογή.

Αντίθετα για τους νέους που διέσωσαν και συντήρησαν το κτίριο και το χρησιμοποίησαν σαν χώρο για τη δική τους πολιτική, αντιφασιστική και πολιτιστική παρέμβαση το “νόμος και τάξη” ισχύει και τα ΜΑΤ ανέλαβαν να  το υλοποιήσουν με τη βία.

Η κατάληψη δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην πόλη και τους περίοικους.  Επανειλημμένα είχαν δηλώσει πως αν αποφασισθεί να διατεθεί ο χώρος για τους σκοπούς του κληροδοτήματος θα το εκκένωναν αμέσως.

Επομένως η ενέργεια της Κυβέρνησης δεν ήταν για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες. Στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής της οι αντίθετες απόψεις πρέπει να καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία. Σχέδιο που βλέπουμε να ξετυλίγεται το τελευταίο διάστημα με ένταση. Μάταιος κόπος! Ποτέ δεν νίκησαν το δίκιο η καταστολή, η βία  και η τρομοκρατία.»
 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους