Η εισβολή στην Συρία έδιωξε τους Γερμανούς από την Τουρκία

H  Volkswagen αποφάσισε τελικά να μην κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας στην Συρία  και η διεθνής κατακραυγή που τις συνοδεύει, έγειραν την πλάστιγγα στην απόφαση των Γερμανών.

alexander raissis 5xqT U omdg unsplash

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ιδρύσει μια θυγατρική στην Τουρκία, υπό τον έλεγχο της οποίας θα έμπαινε το νέο εργοστάσιο, όμως σε ανακοίνωσή  της εταιρίας, ο  πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε την απόφαση των Γερμανών  να αναβάλλουν την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου τους στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι «παρακολουθεί» τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης», ανέφερε ο Χέρμπερτ Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn. Παραδέχτηκε πάντως ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το «οικονομικό συμφέρον» της VW και ότι η τελική απόφαση «παραμένει ανοιχτή».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια «εντελώς ανεύθυνη» εξέλιξη. Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της VW το νέο εργοστάσιο θα ξεκινούσε την λειτουργία του το 2022 και σε αυτό θα παράγονταν το Passat και το Skoda Superb, ενώ η παραγωγική του δυνατότητα θα έφτανε τις 300.000 αυτοκίνητα ανά έτος.

Αυτή τη στιγμή το Passat παράγεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Emden της Γερμανίας, ομως τα σχέδια της εταιρείας προβλέπουν ότι το συγκεκριμένο θα αλλάξει χρήση και θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Από την άλλη το Superb παράγεται στο Kvasiny, όμως η Skoda έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον όγκο παραγωγής, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τις αντοχές του εργοστασιου.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…