Newsroom

Newsroom

«Εξομολόγηση» από τη Μαρία Κίτσου: «Δεν μπορείς να πεις έχω κατάθλιψη, υπάρχει στίγμα» (video)

Η ηθοποιός μίλησε για την παράσταση «Γέρμα» και τη μητρότητα, αλλά και για τις σκηνές κακοποίησης στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» με τον Βασίλη Μπισμπίκη.

μαρια κιτσου

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα και μεταξύ άλλων έκανε και μία προσωπική εξομολόγηση σε σχέση με την κατάθλιψη την οποία αντιμετώπισε.

«Από την αρχή των παραστάσεων έχω γνωρίσει πάρα πολλά ζευγάρια που έχουν έρθει και μου έχουν μιλήσει για το θέμα της απόκτησης του παιδιού, που τους βασανίζει. Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι η πιο ιερή αποστολή, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος. Υπάρχουν περιπτώσεις που για να σώσουν το γάμο τους και για την κοινωνική επιβεβαίωση καταφεύγουν στη σύλληψή ενός παιδιού», είπε αρχικά η Μαρία Κίτσου και πρόσθεσε:

«Είμαι της άποψής ότι πρέπει να υπάρχουν σχολές γονέων ανεξάρτητα από το αν είσαι ετεροφυλόφιλος η ομοφυλόφιλος. Αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί πρέπει να υπάρχει μία εκτίμηση για το αν είσαι έτοιμος να κάνεις παιδί. Γι’ αυτό βλέπουμε τόσα εγκλήματα και ιστορίες κακοποίησης».

Η Μαρία Κίτσου είπε στη συνέχεια: « Οι σκηνές κακοποίησης από τον Βασίλη Μπισμπίκη στις Άγριες Μέλισσες στον δεύτερο κύκλο ήταν αναμφίβολα οι πιο δύσκολες».

Τέλος μίλησε για την κατάθλιψη και τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας: «Η υποκριτική εμπεριέχει την ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές έρχομαι με άγχος στην παράσταση και μόλις τελειώσει μου έχει φύγει τελείως, σαν να έχω ξεσπάσει. Η ανάγκη να φροντίσω τον εαυτό μου με ώθησε στο να ξανακάνω ψυχοθεραπεία. Είδα ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Είμαι άνθρωπος που αλλάζει δύσκολα, άλλα θα αλλάξω όταν δω ότι κάτι με βλάπτει. Δεν μπορείς πεις εύκολα “έχω κατάθλιψη”, το στίγμα υπάρχει ακόμα.

Και έμενα μου έχει συμβεί να μην το υπολογίσουν τόσο σοβαρά όσο αν είχα μία ασθένεια που να φαίνεται άλλα είναι η ασθένεια της ψυχής. Η κοινωνία και ο πολιτισμός μας, μας οδηγούν σε άρρωστες καταστάσεις. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πεινάει, υποφέρει».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…